Belum Habis Pantang Tapi Dah Kembali Kurus Pinggang Ramping. Adik Kepada Erma Fatima Dan Datin Seri Umie Aida Kongsikan Rahsia

Adik kepada aktres Erma Fatima dan Datin Seri Umie Aida, Betty Rahmad, mengakui beryukur apabila berat badannya semakin berkurang selepas melahirkan anak sulungnya pada 19 Januari lalu.

Menerusi entri di Instagram (IG), Betty berkongsi gambar terkininya dan amalan yang dilakukan sepanjang menjalani proses pantang selama 20 hari lalu.

“Day 20 berpantang. Yeay Alhamdulillah inilah hasil hari-hari berurut, bertungku, bertangas, mandi herba, pastu tahan nafsu, makan yang healthy & kering for half a month!

“Tapi I tak diet ok, kena makan kalau tak macam mana nak breastfeed. So special shout out for @natalismothercare kerana menjaga saya & baby Wira dengan penuh kasih sayang.

“24 more days to go! Siapa nak berpantang pegi book confinement lady korang cepat! #pantanglife #natalismothercare #confinementlady,” tulisnya.

Rata-rata kagum dengan bentuk badan Betty yang dilihat kurus lebih cepat iaitu sebelum habis berpantang.

Selepas beberapa tahun menyulam cinta, Betty dan Ardy bernikah di Glamhall, Damansara Perdana tepat jam 8.47 malam pada 4 Februari tahun lalu.

Komen Betty Rahmad Di Instagram

Day 20 berpantang. Yeay alhamdulillah inilah hasil hari-hari berurut, bertungku, bertangas, mandi herba, pastu tahan nafsu, makan yang healthy & kering for half a month! (Tapi i tak diet ok, kena makan kalau tak macammana nak breastfeed) So special shout out for @natalismothercare kerana menjaga saya & baby Wira dengan penuh kasih sayang  24 more days to go! Siapa nak berpantang pegi book confinement lady korang cepat!

Jadi siapa yang sedang berpantang atau akan berpantang boleh la follow cara Betty Rahmad ini. Semoga dipermudahkan ye .. hehe!

Artikel Sumber: Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*