Aliff Aziz Perjelaskan Kesan Merah Di Kepalanya Bila Ada Yang Cakap Kepala Dia Berkudis Dan Kena Penyakit Kulit
KESAN merah di kepala penyanyi Aliff Aziz ketika hadir prosiding perceraian dengan Bella Astillah di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur petang tadi menjadi bualan pengguna laman sosial.

Sepanjang sesi siaran langsung di Facebook Harian Metro, ramai menulis komen dan membangkitkan perkara itu.

Ada antaranya membuat andaian kepala Aliff berkudis dan terkena penyakit kulit.

Aliff, 28, ketika dihubungi berkata dia sedang menjalani proses menanam rambut.

“Ini bukan sakit atau seumpamanya, tapi saya menjalani proses tanam rambut.

“Memandangkan sebelum ini saya ada masalah rambut, jadi saya baru saja buat. Jangan risau saya tak ada apa-apa. Semuanya okay,” katanya kepada Harian Metro.

Terdahulu, Aliff melafazkan cerai talak satu terhadap Bella selepas memfailkan perceraian pada 21 Mac lalu.

Aliff dan Bella mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Mohamad Ayden Adrean yang kini berusia dua tahun.

Sumber : Harian Metro

Aliff Aziz Dilihat Menangis Sepanjang Prosiding Berlangsung. Bila Wartawan Menanyakan Apa Perasaannya Selepas Itu, Ini Jawapan Aliff Aziz

KEMELUT rumah tangga penyanyi kontroversi, Aliff Aziz dan Bella Astillah akhirnya bernokhtah apabila pasangan itu sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan di Kuala Lumpur, hari ini.

Aliff atau nama sebenarnya Mohamad Aliff Aziz, 28, yang sebak melafazkan talak satu pada 3.45 petang itu di hadapan Hakim Syarie Izzat Syazli Murshid selepas mahkamah membenarkan permohonan cerai difailkan Bella Astillah atau nama sebenarnya, Dayang Nabellah Awang Astillah, 25.

Permohonan cerai itu difailkan Bella Astillah selaku plaintif pada 21 Mac lalu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1984.

Suasana di dalam mahkamah bertukar sedih apabila pasangan itu bermaafan dan bersalaman buat kali terakhir sebagai suami isteri.

“Kamu sudah berkahwin dan dikurniakan seorang anak. Kamu perlu beri perhatian kepada anak itu.

“Jangan sebut keburukan masing-masing di hadapan anak,” nasihat Izzat Syazli.

Izzat Syazli kemudian mensabitkan berlaku perceraian dengan talak satu dan memerintahkan plaintif menjalani tempoh edah selama tiga bulan, mendaftarkan perceraian mereka di pejabat agama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan dan sijil nikah dibatalkan.

Mahkamah turut merekodkan persetujuan Aliff membayar nafkah anak mereka, Mohamad Ayden Adrean, yang kini berusia dua tahun sebanyak RM1,000 yang dimasukkan ke dalam akaun bank Bella Astillah bermula bulan ini.

Pada prosiding itu, Aliff tidak diwakili peguam manakala Bella Astillah yang berjubah dan berselendang hitam diwakili peguam syarie, Nurfarhana Abd Manaf.

Terdahulu, ketika menjawab soalan hakim alasan untuk bercerai, Bella Astillah berkata mereka tiada persefahaman dan sudah tidak tinggal bersama lebih tiga bulan.

“Suami selalu curang, dan saya mempunyai bukti gambar dan video,” demikian kata Bella Astillah sambil menangis.

Sementara itu, Aliff mengangguk dan bersetuju apabila ditanya hakim berhubung alasan-alasan yang dikemukakan Bella Astilah untuk bercerai.

Aliff dan Bella Astillah mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016 dan dikurniakan seorang anak.

Penyanyi dan pelakon kelahiran Singapura itu kembali hangat apabila didakwa curang buat kali ketiga selepas gambar miripnya berswafoto sambil tidak berbaju bersama seorang gadis berpakaian seksi tular.

Selain gambar, turut tersebar satu rakaman video live Instagram memaparkannya bersama gadis sama dikenali sebagai Nismel itu.

Terdahulu, Aliff terpalit kontroversi pada Julai 2017 dengan adik Anzalna Nasir, Afifah. Bagaimanapun, Bella memaafkan perbuatan Aliff hingga kejadian membabitkan pelakon baharu, Oktovia Manrose, sekitar Februari lalu.

Sumber : Harian Metro
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*