Adik Dedah Wasiat Faziani Sebelum ‘Pergi’, Ada Kaitan Dengan Sebiji Berlian Yg Perlu Diserahkan
Pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Allahy4rham Faziani Rohban Ahmad, 39, pernah berpesan agar empayar perniagaan yang dibinanya lebih 20 tahun itu diuruskan dengan baik. Pesanan itu dibuat beberapa bulan sebelum kemaat1annya.

Wasiat itu dikongsikan adik kelima Allahy4rham, Mohd Faizul Rohban Ahmad, 34, kepada Sinar Harian di sini semalam.

Dalam kenangan… Mohd Faizul (kiri) bersama Allahy4rham (kanan) dan suaminya, Ahmad Shah Rizal ketika penggambaran produk di Indonesia.

Menurut Mohd Faizul, Allahy4rham mahukan suaminya, Ahmad Shah Rizal Ibrahim dan adik-beradiknya menguruskan perniagaan secara bersama sekiranya berlaku perkara tidak diingini kepadanya.

Mohd Faizul berkata, dia juga perasan perubahan kakaknya itu sejak awal tahun lagi apabila ibu kepada lapan anak itu sering mengadu terlalu penat dan mahu berehat panjang selepas ini.

“ Kak Ni (Allahy4rham Faziani) sendiri pesan kepada keluarga dan suami supaya kami dapat uruskan perniagaannya elok-elok nanti jika ada apa-apa yang berlaku kepadanya. Dia mahu berehat dan tidak mahu terlibat dengan perniagaan lagi.

“ Dia ada bagi tahu saya, isteri saya dan adik-beradik supaya ingat segala wasiatnya dan menjaga anak-anaknya dengan penuh kasih sayang dan memberi didikan terbaik,” katanya.

Mohd Faizul berkata, kakaknya juga berpesan jika dia sudah tiada lagi, sebiji berlian simpanan Allahy4rham perlu diberikan kepada anaknya, Irdina Hakim Jasman, 16.

“ Saya tidak pernah tengok berlian itu, tapi dia minta berikan kepada Irdina dan dia mahu kesemua anaknya tidak berebut harta kerana kakak sudah sediakan sebuah rumah setiap seorang,” katanya.

Faziani mavt dalam kema langan jalan raya di Pattani, Thailand kira-kira jam 10.30 pagi kelmarin selepas Toyota Estima dipandu suaminya merempuuh belakang lori dalam perjalanan untuk menyampaikan sumbangan zakat di Pondok Krong, Yala.

Sementara itu anak Allahy4rham Faziani Rohban Ahmad, pengasas produk kecantikan Dnars Skincare yang dikenali sebagai Iqbar Hakim memohon orang ramai mendoakan arwh ibunya ditempatkan bersama para solihin.

“Assalamualaikum semua, saya ada berita kurang gembira. Saya baru saja selepas kehilangan bonda kesayangan saya, disebabkan kemaalangan.

“ Saya dalam perjalanan pulang ke kampung. Kepada semua, kalau boleh sedekahkan al-Fatihah kepada mommy saya semoga dia ditempatkan bersama kalangan orang yang beriman. Terima kasih,” katanya melalui video tersebut.

Dalam entri yang berlainan, Iqbar turut berkongsi perasaannya yang masih terkejut dengan berita tersebut, selain mewakili Allahy4rham ibunya memohon ampun dan maaf di atas segala kesilapan yang dilakukan, termasuklah untuk menuntut sebarang hutang jika ada.

“ Ujian berat untuk saya, saya tak kuat, tapi saya perlu untuk adik saya tujuh orang,” katanya.

Sumber: sinarharian
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*