Ini Sebab Kenapa Agong Turun Sendiri Dari Kenderaan Rasmi Untuk Bantu Mgsa Kemalangan Jalan Raya
Kejadian ini baru berlaku pagi tadi, dan kejadian jarang jarang kita lihat terutama apabila melibatkan kerabat diRaja. Sememangnya YDPA kita memang berjiwa rakyat.

 Yang di-Pertuan Agong cemar duli bantu Mgsa kemaalangan

PUTRAJAYA: Jika beberapa hari lalu tular di media sosial rakaman Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah beratur membeli makanan di sebuah restoran makanan segera, hari ini baginda sekali lagi menarik perhatian rakyat Malaysia.

Kali ini baginda telah mencemar duli turun dari kenderaan rasmi untuk memberi bantuan kepada mgsa kemaalangan jalan raya di Putrajaya, pada Rabu.

Difahamkan, Seri Paduka Baginda Tuanku dalam perjalanan ke Mesyuarat Pra Kabinet bersama Perdana Menteri di Istana Melawati, Putrajaya.

Mangsa kemaalangan juga, yang juga dikenali sebagai Jasliza Jamil bagaimanapun tidak mengalami keceederaan yang serius.

Selepas selesai membantu mgsa, baginda terus menyambung perjalanan ke Mesyuarat Pra Kabinet.

Rakaman foto baginda turun dari kenderaan rasmi untuk membantu mgsa itu turut dimuat naik di laman sosial Instagram Istana Negara.

Rata-rata rakyat Malaysia kagum dengan sifat baginda yang sangat mesra dengan rakyat jelata.

Sumber: Astro Awani

Daulat Tuanku, Daulat. Tuanku, Daulat Tuanku. 

Sememangnya apa yang YDPA lakukan sejak beliau dinaikkan menjadi Agong memang menyentuh hati rakyat. Semoga Allah permudahkan segala urusan Baginda dan diberikan kesihatan.

Daulat Tuanku

Kredit : awattt syeikhh
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*