A. Aida Kmalangan Tetapi Ada Perkara Lain Yang Buat Dia Lagi Sebak
KERETA Ford Mustang yang dipandu penerbit terkenal, Datuk A Aida terba@bas di Kilometer 390, Lebuh raya Pantai Timur 2 (LPT 2) berhampiran Ajil, Terengganu, kira-kira jam 6 petang hari ini.

Aida bagaimanapun berkata, dia bersama tiga anak yang dalam perjalanan pulang ke kampungnya di Jertih kerana kem@atian kakak sulung tengah hari tadi tidak mengalami sebarang kec3ede3raan.

“Tadi hujan lebat, jadi saya pandu perlahan saja. Tapi, secara tiba-tib@a ada sebuah kereta memotong dan air terkena cermin.

“Saya pan1ik sebab tak nampak apa-apa dan kereta terus hilang ka@walan hingga terla@nggar pembahagi jalan kiri dan kanan. Nasib baik ketika keja@dian tidak ada kenderaan lain,” katanya kepada Harian Metro.

Menurutnya, kemalangan itu menyebabkan semua beg udara kereta terkeluar dan mereka sekeluarga terk3ejut, namun bersyukur kerana sela@mat.

“Ini i1nsi1den pertama saya terbabit kema@langan. Apatah lagi ia bukan berpvunca daripada saya,” katanya yang membuat laporan di Balai Polis Kuala Berang.

Katanya, kereta itu mengalami kerosa@kan pada lampu depan serta ke3mek di bahagian kiri dan kanan.

Aida berkata, disebabkan kem@alangan itu dia tidak sempat melihat j3enazah arwah kakaknya buat kali tera#khir.

“Saya anggap tiada rezeki menatap wajah a@rwah buat kali ter#akhir, padahal sudah menyusun waktu perjalanan.

“Tapi, ketentuan Allah sebaliknya dan saya reda. Apa yang penting tidak ada kem#alangan jiwa,” katanya.

Menurutnya, dia tidak kisah keretanya rosa@k kerana ia boleh dibaiki dan trak tunda juga sudah membawa kereta ke bengkel.

“Polis yang bertugas juga memaklumkan sebelum saya ada dua lagi kereta terbabit kem@alangan di kawasan sama,” katanya.

p/s: Syukur, tidak ada yang seriuss berlaku. Tapi tentunya, A.Aida mest berdvka kerana tidak dapat menatapi wajah @rwah kakaknya buat kali yang terakhir 

sumber: hmetro
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*