Bapa Mertua Beritahu Saksi Lelaki Berbaju Biru Menghubungi Keluarga Arwh, Tetapi….




KUALA LUMPUR: Polis memanggil dua adik ipar mngsa yang maut susulan perselisihan faham dalam kemalangan di Lebuhraya Utara Selatan, Kajang, kelmarin, untuk diambil keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang, hari ini.

Bapa mentua mngsa, Mohd Rozhan Ramlee, 57, berkata kedua anaknya, Azraei Arief, 22 dan Zafri Amir, 19, keluar dari kediaman keluarga di Bukit Mahkota Bangi untuk ke IPD berkenaan, kira-kira jam 10.30 pagi ini bagi membantu siasatan kes kemalangan berkenaan.

“Zafri antara ahli keluarga yang terawal tiba di kawasan kemalangan berkenaan dan membawa Allahyarham (Syed Muhammad Danial Syed Syakir, 29) ke klinik kesihatan berhampiran sebelum dibawa ke Nilai Medical Centre kerana klinik berkenaan tutup.

“Azraei yang turut ada bersama beri CPR (bantuan pernafasan kecemasan) kepada menantu ketika dalam perjalanan ke Nilai Medical Centre.

“Selepas ini, saya harap polis dapat menjalankan siasatan secara menyeluruh tanpa menyebelahi mana-mana pihak,” katanya pada BH, hari ini.

Dalam pada itu, katanya, dia dan ahli keluarga lain menerima banyak panggilan dan mesej daripada individu mengakui sebagai saksi kejadian termasuk lelaki berbaju biru yang dikatakan berada di lokasi kemalangan ketika berlaku pergelutan antara mngsa dan suspk.

Mohd Rozhan Ramlee, 57, berkata, saksi tersebut termasuklah lelaki berbaju biru yang dikatakan berada di lokasi kemalangan ketika berlaku pergelutan antara mngsa dan suspk.

“Bagaimanapun, banyak alasan diberikan termasuk mahu jumpa saya dahulu apabila meminta mereka untuk tampil membuat laporan polis.

“Bagi saya kalau mahu bantu amat dialu-alukan namun jangan ambil kesempatan terhadap insiden ini,” katanya.

Semalam, mngsa yang dilaporkan maut akibat perselisihan faham dalam kemalangan kecil di lebuhraya berkenaan, didapati memukul kereta suspk menggunakan kayu besbol sebelum dilanggar.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat, dilaporkan berkata, mngsa bertindak demikian selepas tidak berpuas hati dengan suspk berusia 40 tahun itu.

Katanya, sebelum mengeluarkan kayu besbol dari keretanya, mngsa serta suspk yang sudah bergaduh berpunca daripada kemalangan kecil, ditenteramkan orang ramai sebelum kedua-duanya masuk ke kereta masing-masing.

Apa hal cari pasalMohd Amir *Assalam YDH Tuan KJSPT dan YDH Tuan T/KJSPT Selangor**KES KEMALANGAN DI KM 293.5 L/RAYA KL-SEREMBAN MATI DI HOSPITAL DIPERCAYAI AKIBAT DIPUKUL*1) No. Repot (T) Kajang : 20126 /191.1) No. Repot (J) Kajang : Bandar Baru Bangi No: 5425/192) Tarikh/masa kejadian : 10/08/19 @ 1410 HRS3) Tempat kejadian:Di KM 293.5 L/RAYA KL – SEREMBAN4) Kenderaan yang terlibat:4.1) M/MPV *K1*No pendaftaran: MBB1689Jenis: INNOVAWarna: SilverKerosakan: Hadapan, sisi kiri dan Belakang4.2) M/Kar *K2*No pendaftaran: MBB1689Jenis : Perodua AxiaWarna: HitamKerosakn: -5) Mangsa terlibat :5.1) Pemandu *K1* @ *M1*Nama: Yew Wei Liangno ic: 781006035023Umur: 41 TahunBangsa: CinaJantina: LelakiAlamat: 16 PUJ 9/18 Tmn Puncak Jalil Seri Kembangan 43300 Seri Kembangan SelangorKecederaan: -5.2) Pemandu *K2* @ *M2*Nama: Syed Muhammad Danial Syed Syakir *Mati*no ic: 900711145729Umur: 29 TahunBangsa: MelayuJantina: LelakiAlamat: No 1, Jalan Akuamarin 1 7/21A, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, SelangorKecederaan: -6) Ringkasan Kejadian : ➡ Pada 10/08/2019 jam l/kurang 1410 terima maklum dari Trafik L/Raya satu kes kemalangan melibatkan pergaduhan antara 2 pemandu M/Kar di KM 293.5 L/Raya KL – Seremban dimana mkar M1 dipukul dengan kayu besbol oleh M2 dan M2 telah dilanggar oleh M1. M2 telah di bawa ke Hospital.➡ Siasatan awal mendapati semasa kejadian M1 memandu keluar dari Tol Bangi menuju ke Seremban. Sejurus keluar dari Tol Bangi M/Kar M1 hampir dilanggar oleh M/Kar M2. M1 membunyikan hon dan dibalas oleh M2 dengan isyarat lucah jari tengah kepada M1 menyebabkan M1 tidak puas hati dan berlaku kejar mengejar antara M1 dan M2. Sampai di KM 293.5 L/Raya KL – Seremban berlaku perlanggaran antara kedua-dua kenderaan lalu M1 dan M2 turun dari M/Kar dan berlaku pergaduhan antara M1 dan M2 di lorong kanan l/raya. Selepas pergaduhan M2 mengambil kayu besbol dari bonet M/Karnya dan memukul bahagian hadapan M/Kar M1 menyebabkan M1 takut dan menekan pedal minyak lalu melanggar M2 yang berada di hadapannya. M2 terpelanting jatuh di tengah pembahagi jalan dan di bawa ke Nilai Medical Centre dan M2 disahkan mati di hospital tersebut. Insp Soma bersama Insp Kunalan menahan M2 di IPPD Kajang dan di serah kepada Jabtan Siasatan Jenayah Kajang untuk tindakan lanjut. Kedua-dua M/Kar diambil alih oleh JSJ Kajang.7) Klasifikasi kes : – kes dibuka di bawah Sek 302 KK oleh JSJ IPPD Kajang- Kajang Repot (T) No 20126/19 di ROA ke Bandar Baru Bangi Repot No 5425/19.Pegawai penyiasat kes Insp Noor Hairul Anuar B. SuhaimiUntuk makluman Ydh Tuan

Posted by AnuAslyng Anuwar on Saturday, August 10, 2019

“Namun, si mati yang masih tidak berpuas hati mengeluarkan kayu besbol dari keretanya dan memukul bahagian hadapan kereta suspk.

“Suspk yang ada dalam kereta ketika itu terus memandu dalam keadaan tergesa-gesa hingga terlanggar suspk.

“Akibat daripada itu, mngsa tersepit antara kereta suspk dan penghadang jalan,” katanya

“Selepas ini, saya harap polis dapat menjalankan siasatan secara menyeluruh tanpa menyebelahi mana-mana pihak,” katanya lagi.

Sumber:  bharian

Bukti kukuh kat sini… Pada asalnya arwah mmg ok, sehat walafiat.. boleh berdiri n berjalan.. video kedua pulak tunjuk arwah dah terbaring, luka n berdarah…Drpd cerita abg rozhan:-Arwah nak terlanggar kereta cina masa keluar tol sg besi menghala ke seremban. Jadi arwah angkat tgn nak say sorry. Tapi cina tu keja arwah sampai nak ke southville city dia langgar blkg kereta arwah sampai terkeluar drpd lane & terbuka boot kereta. Cina lahanat ni bwk kete toyota innova kejar kereta arwah (perodua axia). Bila dah accident, arwah xsempat keluar kereta cina ni dtg cekup leher arwah utk keluar drpd kete dia. Lps tu cina ni amek kayu baseball drpd bonet kereta arwah & pukul. Lagi sedih, cina tu mmg sengaja langgar arwah. Kebetulan kwn kpd adik ayu nmpk kejadian & call adik ayu bgtau. Dorg bergegas ke tmpt kejadian. Adik ayu yg bwk arwah ke hsptl. Dlm kereta azrail(adik ayu – dia medical student tahun akhir) check pulse mmg dah lemah. Dia try buat cpr utk tlg. Sampai di hsptl Dr ckp lemah & Dr nak try retrieve. Lps beberape minit Dr keluar ckp dah xde. Mmg semua org xterkata. Family xnak buat postmortem tapi sbb dah jadi murder case kena buat jugak sbb tu lambat. Tgh2 buat postmortem cina kuang ajar ni tambah lg statement kata arwah tumbuk dia. Jadi kena check dkt tgn arwah. Bila dah buka 1 1 lapisan xde lngsg kesan lebam. Now case ni dlm siasatan polis. Kita sama-sama la doakan semoga seluruh ahli keluarga arwah diberi kekuatan & ketabahan utk lalui dugaan ni. & semoga segala siasatan, bukti2 & saksi2 tampil bg keterangan utk menyelesaikan case ni dgn mudah & adil. Sekian.Credit: imran khan

Posted by Kisah rumah tangga on Monday, August 12, 2019




Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*