Tidak Pernah Merokok Dan Minum Ar4k, Satu Inci Pun Badannya Tidak Bert4t00. Ini Alasan CR7 Yang Bakal Buatkan Anda Doakan Hidayah Untuk Beliau
Majoriti pemain bola sepak antarabangsa menghias badan mereka dengan t4tt00 namun perkara ini tidak dibuat oleh Cristiano Ronaldo.

Bintang real madrid dengan julukan cr7 ini menyatakan pantang larang dalam hidupnya terhadap t4t00, alk0 hol dan juga rokok.

Dipetik dari bermacam sumber, sebab kenapa ronaldo tidak menconteng badannya dengan t4t00 cukup mengharukan.Beliau mengabaikan t4too demi untuk terus selalu menderma d4r4hnya kepada yang memerlukan.

Di luar negara, t4too mempengaruhi seberapa kerap seorang boleh menyumbang d4r4h, dengan tempoh masa terpaksa menunggu antara 6 bulan hal ini amat merugikan bagi Ronaldo kerana beliau ikhlas ingin membantu mereka yang memerlukan

“saya tidak memiliki t4t0o kerana saya mahu kerap menderma d4rah, ” kata ronaldo kepada diretta news.

Dalam masa yang sama, setelah dilihat di ruangan media sosialnya khabarnya, ronaldo menderma d4r4hnya 2 kali dalam setahun.

Bukan itu sahaja, beliau juga menderma sum- sum tulang beliau setelah melihat penderitaan anak kepada rakan beliau melawan penyakit.

“seorang rakan kami menghadapi masalah ini, anaknya menghadapi masalah dengan sum-sum tulangnya, saya dan ahli kumpulan yang lain telah capai kata sepakat untuk membantu anak ini sehabis mungkin”

Pengorbanan kehidupan sosial Cristiano Ronaldo untuk membantu rakannya adalah satu pengorbanan yang sangat besar. ia terlebih lagi tidak mengharapkan whatever atas dorongan yang diberikannya.

“menyumbangkan sumsum tulang merupakan suatu yang orang fikir susah untuk dilakukan, tetapi itu tidak lebih dari mendermakan d4rah (seakan sama) dan juga tidak sakit. tidak terdapat pengeluaran whatever. ini merupakan proses yang mudah dan juga setelah itu kamu terasa bahagia karna sudah menolong teman , ” katanya lagi.

Ronaldo, tidak hanya mempunyai beban kerja yang besar, beliau juga senantiasa mempraktikkan style hidup sehat. tidak hanya giat melaksanakan aksi sosial, pemain pasukan portugal itu juga tidak minum alk0 hol dan juga pula anti rokok.

Sebab tercetusnya rutin ini adalah kerana, ronado mempunyai pengalaman yanh sedih tentang ayahnya, jose diniz aveiro, meniinggaI kerana mengambil alko hol berlebihan. Selepas kema tian bapanya Ronaldo bersumpah tidak akan meminum alk0 hol sepanjang hidupnya biarpun setitik

“dia jadi gagah dan juga pantas kerana sering menghabiskan waktunya dan juga tenaganya buat berlatih. hinggakan beliau tidak sempat merokok dan juga minum minuman memiliki alk0 hol, ” kata rakan sepasukan

Sumber : Kaki Viral
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*