‘Tiap Kali Subuh Quran Wajib Dibaca’ – Hebat Cara Didikan Johan & Isteri

Pasangan pelawak terkenal Johan dan Jozlyn memang antara seIebriti yang selalu menjadi tumpuan di media sosiaI. Tambahan lagi melihat keletah anak-anak mereka membesar dan comel sangat tu.

Boleh jadi contoh! setiap ibubapa memang idamkan anak yang soleh..

Baru-baru ini dilaman sosiaI IG, Jozlyn telah memuat naik status tentang anak sulungnya Ariq yang begitu handsome. Dah besar rupanya anak bujang Johan.

Dah la tinggi handsome pulak tu, Tapi apa yang menarik perhatian umum ialah cara didikan Jozlyn dan Johan pada anak-anak mereka.

Menurut Jozlyn, anak-anak diwajibkan mengaji dulu selepas subuh. Ini adalah unutk menguatkan ingatan, mata lebih segar dan sentiasa mengingati Tuhan. Wah! Hebat didikan yang diberikan oleh mereka.

Minggu nih minggu ensem dia kata.. kena pakai smart2.. gambar seterusnya.. dia ngaji.. tp tu laaaa masa bila dia lelap tuh?? Xkan auzubillah jek dh lelap…. so utk yg tanya tu dia cover quran ok.. gambar seterusnya toksah pi slide.. kang korg sume dm aku.. toksah degil la.. tgk gambar awal je sudahhh ar.. haishhhh degil korg nih.. haaa lantakkk!! periuk beli kat @queenspree_uk ok

Pagi2 dah ensem2 nak g school.. hmmm kemain lagik… minggu nih ensem manjang.. mama lak yg risau.. but for me baju apa yang ko sarung, brand apa yg ko pakai.. xkan bermakna kalau jiwa ko kosong.. macam mane nak kasi berisi?? DIA jangan dilupa, kita wajib mengadap.. tiap subuh wajib mengaji..

trust me untuk mengelakkan korang jadi seorang pelupa.. pemalas. .mengajilah.. ingatan kita akan jadi semakin kuat.. mata kita akan jadi sihat.. kita akan jadi orang yang lebih bertanggungjawab.. bukan saja pada diri sendiri malah pada org sekeliling.. belajar la smp luar negara, kerja la sampai berpangkat besar skalipun.. 

tp kalau tiada adab kosong jiwa.. hilanglah nikmat akhirat.. bila cakap macam nih… sebenarnya bukan saja pada anak.. tapi lebih terkesan pada diri sendiri.. moga yg baik2 saja utk family hanania dan kalian semua… aamiinnn… #cepatnyaAnakDahBesar

Rata-rata netizen memuji Jozlyn dan Johan. Malah ada yang menjadikan mereka seperti ‘role model’ dalam mendidik anak-anak. Alhamdulillah, benda yang baik kita ikut la ye.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Instagram jozlynnhanania via sinar viral press

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page Kualalumpur Viral

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakKualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*