Mahu Anak Sayangkn Ridzuan Hashim Sampai Tutup Mata, Ini Kata Kata Didie Alias




Pelakon dan usahawan, Didie Alias mengakui tiada menyimpan dendam terhadap bekas suami, pelakon Ridzuan Hashim meski ada beberapa isu yang pernah terjadi sebelum ini.

Katanya kepada MH, atas faktor anak-anak serta kematangan usia, fokusnya kini hanyalah terhadap anak-anak dan keluarganya barunya sahaja.

Didie bagaimanapun mengakui ada bertemu dengan bekas suaminya itu pada sambutan hari jadi cucunya, baru-baru ini.

“Saya baru bertemu dengannya dalam sambutan hari jadi cucu pertama. Kami berjumpa. Iyelah majlis hari jadi cucu, kita pun sudah tua. Kalau dia borak, saya borak sajalah.

“Anak-anak dengan dia okay, tiada masalah memandangkan anak-anak pun sudah besar. Malah kami pun dah terima cucu.

“Nak kata kitaorang bermusvh tu tidaklah, tetapi kami jarang berjumpa. Kalau jumpa pun hanyalah anak-anak pergi melawatnya. Macam dulu waktu anak-anak masih kecil dia yang akan ambil anak kerana ketika itu anak-anak tinggal bersama saya,” katanya jujur.

Pada masa sama, Didie turut ditanya apakah tips yang diguna pakainya di dalam memastikan keharmonian hubungan antara anak-anak dengan bapa mereka meski sudah tidak tinggal bersama.

View this post on Instagram

Nak tulis ape ek😎 @adidasoriginals

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia) on

“Mereka tidak pernah tahu apa punca saya bercer@i dan mereka saya tidak pernah burukkan bapa dia. Apa yang baik atau buruk dia aku telan dan aku simpan.

“Jadi biarlah dia sayang bapanya hingga menutup mata. Sekarang ni pun saya dengar dia tidak berapa sihat.

“Jadi saya pun ada beri pesan pada anak-anak yang sudah besar ni agar selalulah jenguk bapa. Dia tinggal bersendirian. Saya tidak pernah menghalang anak-anak dari bertemu dengannya,” kongsinya lagi.

Yang pasti, penggerak kepada festival beli-belah, Le Fest Tour ini turut mendoakan kesejahteraan bekas suaminya itu.

“Saya sentiasa mendoakan dia, itu sahaja. Kalau kata ada perkara yang dia simpan tak nak bertegur dengan saya ke saya tiada masalah. Cuma kekuatan saya ialah apa yang saya target untuk keluarg,” akhiri Didie.

View this post on Instagram

#Repost @niyardzn with @get_repost ・・・ In everything I do, she’s always there to be my cheerleader. Be it sports or academics. I am not the smartest in the class, nor the best student during my highschool days. I failed my addmaths, skipped geography classes, climbed the school gate for mcdonald (konon gangster but am not!) haha “Sudah terhantuk baru terngadah” best described my highschool experiences. That moment I got accepted into UniKL, to that moment also I started to “muhasabah” diri. All I can think about at THAT moment is to make her proud. I thought I have sacrificed a lot! Nope, I was wrong. That was literally 10% of her sacrifices for our family. Eventho she never checked on our homework or to bother on how many subjects we took every semester (bcs shes super busy bee 🐝) she’s still there to monitor in silent. All I we have to give is a good result. Not to please everyone, but only her. Mummy, kakak dah buat habis baik utk banggakan mummy and jadi contoh utk adik adik ❤️ Its true everybody has their own struggles. And this is ours, we did it mom. We have climbed the mountain together ⛰ #UniKLProud #weareUniKL #UniKLConvo2018

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia) on

Didie dan Ridzuan yang juga merupakan pelakon popular era 90-an mendirikan rumah tangga sekitar tahun 1991 sebelum berpisah pada tahun 2000.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan lima orang cahaya mata iaitu Nurdhaniyah, Muhammad Dhanial, Nur Dinie, Nur Dayini Ahza, dan Nur Diyana.

Didie kini sudah pun mendirikan rumah tangga buat kali kedua bersama Norisham Ismail pada Mei 2009.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Instagram Didie, Ridzuan Hashim via MH

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.




Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*