‘hanya mampu bawa pegi kedai mamak’ – Pengasas Kosmetik Dedah Kenapa Dia Tak Suka Lelaki Melayu

Dalam edisi Who Are You? Kali ini kita akan berkenalan dengan seorang pengasas produk kecantikan dan Instafamous, Sara Ana yang dikatakan mengeluarkan kenyataan kontroversi kerana menghin4 lelaki Melayu.

Menurut perkongsian video salah seorang pengikutnya bernama Donna, Sara ditanya mengapa beliau hanya bercinta dengan lelaki asing. Bagaimanapun, jawaban yang diberikan oleh Sara menyebabkan ramai lelaki di Twitter tersentap dan meluahkan rasa marah.

‘Saya suka fine dining, diberi hadiah dan dimanjakan, obviously lelaki Melayu tak mampu berikan’ jawabnya.

‘Mostly lelaki Melayu ni, hanya mampu bawa pegi kedai mamak, buka memilih, tetapi saya kerja keras selama ini jadi saya tak suka pegi tempat seperti itu, hanya fine dining’ tambahnya.

Bagaimanapun, selepas video itu diupload di Twitter, ramai netizen terutamanya lelaki mengecam beliau.

View this post on Instagram

Today is my little angel’s birthday. Sorry i cant be there. Mahal la ticket 🤪 anyway, for the world maybe ur just a person, but in my world ur everything. I was crying when u got married. How dare @arslanakamiami took u away frm me. I cried cos i dont have anyone to sleep by myside anymore. I cried cos my other half wont be mine anymore. I was scared about her happiness. Today has been 2 years since they were together. And i know she’s in right hands and i feel happy and glad. . . To my dear sister, I love you to the moon and back. I love you to the dream and reality. I love u in eternity. Happy birthday and may u be happy and always have that sweet smile on your face. Ops, jangn lupa makan ubat surut bengkak okay 🤪 kakak dh bank in, g shopping! Taktahu nak bagi hdiah apa. Ayat ni pun fikir dari 5 tahun lepas 😂😂😂 . . Okay la, i love u my sister and happy birthday. Cepat2 buat anak taksabar nak penampar laju2 @ishaadania junior 🤪

A post shared by Fb: Sara Anna ♛ (@darlingsara_) on

Dalam edisi Who Are You? Kali ini kita akan berkenalan dengan seorang pengasas produk kecantikan dan Instafamous, Sara Ana yang dikatakan mengeluarkan kenyataan kontroversi kerana menghina lelaki Melayu.

Menurut perkongsian video salah seorang pengikutnya bernama Donna, Sara ditanya mengapa beliau hanya bercinta dengan lelaki asing. Bagaimanapun, jawaban yang diberikan oleh Sara menyebabkan ramai lelaki di Twitter tersentap dan meluahkan rasa marah.

‘Saya suka fine dining, diberi hadiah dan dimanjakan, obviously lelaki Melayu tak mampu berikan’ jawabnya.

‘Mostly lelaki Melayu ni, hanya mampu bawa pegi kedai mamak, buka memilih, tetapi saya kerja keras selama ini jadi saya tak suka pegi tempat seperti itu, hanya fine dining’ tambahnya.

‘Dia sebab tu dia kata taknak lelaki melayu sebab laki melayu takleh survive mengada dia. Kau po cari matsalleh la’

‘In fact lepak mamak just showing how humble you are’

‘I pulak x suka perempuan melayu sebab ramai dah barai dan lobos’. P*ndeklah ,kalau aku kuar video ckp mcm ni,jadi chaotic hidup aku 7 hari 7 malam kene ambush dengan feminist’

Bagaimanapun, followers dan penyokong beliau terutamanya wanita mempertahankan kenyataan tersebut.

‘Masing2 ada preference sendiri, nak lelaki yang macam itu macam ini semuanya pilihan. Nk lelaki melayu cina india mat salleh tiada masalah’

‘Lagi bagus dia jujur dari couple lepastu kena tinggal nanti korang cakap women are trash pulak’

‘She works hard to get loads of money, its her choice to prefer what kind of men. Sukahati dia la taksuka mende, suka mende. Busuknya hati masing2 kat komen’

Selera masing-masing, tapi janganlah sampai mengutuk kedai mamak, sedangkan YDP Agong pun suka kedai makan mamak sis. – CARI

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber cari

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*