‘Anugerah Ex Paling Rare 2019’ Ibu Muda Teruja Bekas Kekasih Datang Lawat Anak Selepas Bsalin

Tular di laman sosial ketika ini, perkongsian dari seorang ibu muda yang baru melahirkan anaknya telah berkongsi perasaan terkejutnya kerana bekas kekasihnya telah datang melawat anaknya yang baru lahir.

Melalui perkongsian nya, dinyatakan bahawa perkahwinan mereka hanya bertahan selama 3 bulan sahaja. Sebelum dicerraikan talak 3 oleh bekas suami. Tidak dinyatakan apakah punca percerraian mereka.

Ikuti perkongsiannya yang teruja dengan kehadiran Ex dibawah.

ANUGERAH EX PALING RARE 2019

Serious la EX boypren aku paling latest sebelum aku kahwin datang lawat tengok anak aku 😂 Ex terbaik ni 😂 Bercinta dengan dia 4tahun lebih. Pastu aku putuskan dia . Aku kahwin dengan bestfriend aku yang aku kenal 4tahun lebih , pastu aku dicerraikan.

Semalam aku kacau la dia.

“Weh takpalah kalau kita takda jodoh, kau buat anak perempuan, aku jadi mak mertua terbaik untuk anak kau”.

Hahahahahahaha. Tak dapat jaga bapaknya , biar anak aku jaga anaknya hahahahaha.

Masa dia dapat tahu aku nak kahwin , dia kata dia depress kejap and sampai makan tak kenyang. Mandi tak basah, pastu nak isi minyak motor dah bayar tapi tak isi. Dalam otak asyik cakap “Biar padan muka Erin”.

Sekali termakbul la 😂 Memang padan muka aku jadi janda 😂

Tapi masa dia tahu perkahwinan aku hanya tahan 3 bulan and aku dicerraikan talak 3 , sikit pun dia tak ejek . Aku dapat DM dari dia , dia kata

“Assalamualaikum. Sabar Erin. Ni dugaan kau. Jangan sedih Kau kena bangun, kuat untuk anak kau. Pasti ada hikmahnya”

Dia tak simpan dendam katanya. Aku pun sama. Aku doa dia dapat wanita yang ikhlas mencintai dia satu hari nanti. Dia lelaki yang baik. Dia tak pandai bagi ayat manis surprise2 macam laki lain, tapi dia cinta orang dengan sangat tulus.

Biarlah yang lalu kekal berlalu. Aku dan dia sekarang kawan. Dia ada jalan dia, aku ada jalan aku. Allah dah susun cantik perjalanan kami. Segalanya , ada sebabnya dan ada hikmahnya.

Pengajarannya ,

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu , padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu ; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui ” (QS. Al Baqarah : 216)

Yang pelik dan tanya tentang perkahwinan aku yang hanya bertahan 3 bulan. Dah kena cerrai talak 3 tapi kenapa dah ada anak ?

Aku kena cerrai time early pregnancy. Ex boypren aku ni datang masa aku baru je bersalin. Hari ni anak aku baru umur 5hari 😊

Bukan anak luar nikah . TQ

 

Perkongsiannya mendapat reaksi hangat dari warganet. Lihat apa kata mereka.

Mariam Jamilah –My ex pun datang visit masa i dapat bby (3x) dengan new husbd. Mertua siap kirim duit bagi kat bby lagi. Anak buah dia kwen pun i hadir bawa my fmly. Normal kot bila kita open minded. Dah tak de jodoh

Husnot –Allah. Besar betul dugaan awak. Kena cerrai talak 3 time pregnant dan time tu baru 3 bulan kawin? Harapnya awak kekal kuat jaga anak nanti.

Jangan duduk sorang diri sebab takut ada yang bisik dari tepi. Take care ibu dan baby! Kalau ada jodoh dengan ex lagi apa salahnya kan hehe.

Farhan Che Hasan –Korang sebelum ni berkahwin atas dasar apa?. Niat perkahwinan tu sebab apa?. Kenapa baru 3 bulan kahwin cerrai?. Untuk yang lain, berkahwinlah sebab Allah suruh, sebab nak hidupkan sunnah Rasulullah. Bukan sebab peer pressure. Kesian kat anak tu.

Husin Nazar –Kalau dah jodoh tak kemana. Jarang nak jumpa EX yang kena tinggal datang jenguk anak EX. Kat situ boleh nampak laki ni still simpan rasa sayang. (beli buku pen baru buat story yang baru sis). InsyaAllah ini jodoh yang sesungguhnya Allah atur. Best of luck !

Imran Akasyah –Tak jatuh talak kot kalau cerrai masa mengandung. Mcm mana boleh kata dah cerrai?

Atau cerrai Talak 3 ni ada special case eh yang kata boleh jatuh talak even si isteri mengandung?

Kecuali dengan tuduhan, suami menuntut apa yang disebut sbagiai “lian”. Meyakini kandungan bukan bermaksud benih darinya.

Vanessa Nana –perempuan yang bawa putus dengan ex awal dulu. Lepastu kwin lain. Dah tu kena cerrai pula dengan suami. Jadi isi nya disini ialah si ex ni masih syang kan dia. Tak salah kalau ex nak kmbali kepada dia. Kesian juga tgok dia kena cerrai pada awal hamil oleh suami.

Erlynna Erik –Masa aruwah bapak aku meninggal, ex aku + ex aku gak (eh berapa banyak ex daa) penah dok skali 1 keta ngn aku2 skali otw pergi tanah perkuburan. Dua2 aku angkut skali jalan je senang. Behave je dorang dalam keta tu

 

Tahniah kami ucapkan buat ibu muda ini. Moga kehidupan bersama bayi yang baru lahir dipermudahkan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Twitter @MissErinKayy

Kredit : SIAKAP KELI via KOMEDIA MEDIA

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*