Pembantu Peribadi Arwh Datuk Nassier Wahab Cerita Detik Akhir Apa Yang Terjadi Sebelum Arwh Pergi Selamanya

Penyanyi veteran, Datuk Nassier Wahab, 57, dilap0rkan men!nggal dunia pada jam 12.45 tengah malam tadi di Pusat Perub4tan Universiti Malaya (UMSC), Petaling Jaya.

Berita menyed!hkan itu diseb4rkan oleh rakan karib Allahy4rham yang juga penyanyi era 80-an, Zur Eda menerusi aplikasi Whatsapp kepada rakan artis.

“Innalilahi-wainnailah-hir0jiun… Duk4cita dimaklumkan Datuk Haji Nassier Wahab baru sahaja menghembvskan naf4snya terakhir pada jam 12.45 pagi di UMSC.”

Mohon sama-sama kita sedek4hkan Al-Fatihah dan kita doakan semoga r0h Allahy4rham ditempatkan bersama r0h para solihin,” tulisnya.

Berita Harian melap0rkan Nassier sebelum ini mengal4mi masaIah sak!t di bahagian gvsi sejak menjalani pr0sedur c4but giigi, semenjak lima tahun lepas dan menjalani pembed4han membuang ketumb0han pada rahang kiri, Julai lalu. Arw4h seterusnya meIakukan raw4tan lanjutan seperti radi0ter4pi, kimo0terapi dan berehat buat satu tempoh sementara tahap kesihatannya kembali pulih.



Menurut pembantu peribadinya, Ariff Salim, segalanya berIaku dengan pantas apabila Nassier munt4h dar4h kira-kira jam 12.30 tengah malam tadi. Sebelum itu, arw4h telah meminta Ariff untuk menguruut tangan dan belakang bad4nnya sewaktu sedang berehat, namun menghembvskan nafas terakhir 15 minit kemudian.

Pemergian Allahyarham secara mengej0t itu disifatkan Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) sebagai suatu kehiIangan besar kepada industri muzik tanah air.

Berasal dari Pulau Pinang, Nassier Wahab memulakan karier dalam bidang seni sebagai penyanyi dan pelakon pada era 1980-an. Penyanyi Memori Cinta Luk4 itu juga pernah menyertai Gegaar Vaganza (GV) musim kedua pada tahun 2015 dan berjaya mendapat tempat keempat keseluruhan.

Allahy4rham meningg4lkan isteri, Datin Fatimah Abd Rauf, 56, dan seorang anak, Intan Najihah.

Jenazah Allahyarham akan dikebvmikan pagi ini di kawasan kediamannya di Bandar Bukit Raja, Selangor.

View this post on Instagram

Sangat sangat sedih dan terkesan apabila menerima berita pemergian mu awal pagi tadi abangku sayang.Seorang yg terlalu baik dan mengambil berat tentang org2 sekelilingnya. Terlalu byk kenangan manis bersamamu sejak GV2. 3 bulan lepas 2 kali abg nampak farah dari jauh di hospital tapi takde rezeki utk berjumpa,abg cuma sempat msg dan call,itulah kali terakhir farah dgr suara abg. Berjanji utk jumpa,tapi Tuhan terlalu menyayangimu abg,He has better plans for u,maafkan Farah sebab tak sempat jumpa abg utk kali terakhir sebelum abg pergi 😭😭😭 Minggu lepas baru ajak kak @haizahanafi utk melawat abg tapi tak kesampaian hajat Farah,hari ni dapat berita abg dah pergi. Masih lagi farah simpan msg terakhir kita dan Alhamdulillah byk gambar2 kenangan kita bersama yg akan farah simpan sampai bila2. Rehatlah abg,farah tau abg penat,sakit dan seksanya buat chemo seperti mane abg tulis dlm msg terakhir abg.Ya Allah,ampunilah dia,rahmatilah dia,maafkanlah dia,tempat kan lah dia bersama org2 yg beriman,jagalah dia utk kita semua Ya Allah,aminnnnn.Salam takziah kepada seluruh keluarga Abg Nassier Wahab.Tenanglah dikau di negara abadi,selamat pergi abg,kita juga akan menyusul kemudian.I miss u abg Nassier. Al-Fatihah 😢❤️

A post shared by farahdhiya_fd (@farahdhiya_fd) on

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih.

Sumber:cari

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*