Tanpa Rasa Bersalah, Tergamak Agen Insurans Ini Ambil Kesempatan Keatas Pemergian Abam. Ini Pesan Achey




Pada Isnin, pemergian Abam yang dianggap seperti drah dag1ng sendiri memberi impak besar dalam hidup ahli kumpulan Bocey iaitu Achey dan Fad.

Dalam keadaan yang hiba dan sedih ini, ada pihak yang ambil kesempatan diatas pemergian Abam. Achey telah kongsikan pihak yang tidak sensitif ini, namun dia tidak akan cari pihak terbabit tetapi fikirkan positif dan baik-baik sahaja.

” Aku tak akan cari kau.. cuma kesempatan yang di ambil jadikan iktibar.. sebab Abam cakap ‘Kita baik ramai sayang”

Demikian status dimuatnaik oleh Achey Bocey selepas seorang individu dipercayai agen sebuah syarikat insurans menggunakan gambar Allahyrham Abam untuk dijadikan contoh kepentingan membeli insurans.

Lebih mengecewakan individu terbabit telah menggunakan ayat yang tidak sesuai dan sens1tif yang boleh menyinggung perasaan ahli keluarga serta sahabat karib arwh Abam.

Berikut merupakan perkongsiannya.

” Muda-muda dah mn1nggal (umur 32 tahun). Kepada para suami dan isteri yang mampu, belilah Takaful Hibah untuk keluarga. Sediakan payung sebelum hujan. Nasihat dari manusia kepada manusia.” tulis individu tersebut.

Achey: Aku tak akan cari kau… cuma kesempatan yang di ambil jadikan iktibar… sebab abam cakap #kitabaikramaisayang … #sikasih.

Cara marketing pihak ini dikatakan agak keterlaluan dan tidak peka keatas kesedihan orang lain walaupun niatnya mungkin untuk bantu orang supaya sedar betapa pentingnya insuran itu.

Malah seorang warganet yang juga bekerja sebagai agen insurans turut menyelar individu terbabit kerana telah melanggar etika.

“Saya selaku agen takaful pun tak direct pin point begitu. Ini dah langgar etika.”

Sementara itu rata-rata pengikut Achey di Instagram turut mengec4m individu terbabit yang tanpa rasa bersaIah memuatnaik iklan dengan wajah Abam jelas terpampang bagi tujuan memancing orang ramai membeli insurans.

” Agak la nak berbisnes pon. Sampai gunakan gambar orang yang baru mnggal smlm… Apa punye manusia la.” tulis Zaki

” Biarla bertempat kalau bercakap ejen takaful/insurance ni.. jagala hati dan perasaan keluarga yang dtinggalkan… memang ajaI tak mengira usia. Silap-silap ko cakap begitu.. esok turn ko dipanggil Allah… Allah maha tahu” tulis Aina

Sebelum itu, Abam atau nama sebenar Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, men1nggaI dunia di kediamannya di Gombak selepas dua hari mengalami dem4m pnas.Allahyrham men1nggaIkan seorang isteri, Nor Hidayah dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia lima bulan.

Semalam, industri seni tanah air telah dikejutkan dengan pemergian pelawak terkenal iaitu Abam Bocey. Sifat Abam yang dikenali sebagai seorang yang sangat mesra dan kelakar membuatkan dirinya disukai ramai. Pemergiannya secara mengejut sememangnya sukar untuk diterima oleh ahli keluarga dan rakan-rakan seperjuangan dalam industri hiburan.

Rakyat Malaysia dan juga para peminat kumpulan Bocey turut bersedih atas kehilangan satu lagi permata berharga di Malaysia. Menurut PU Rahmat, Abam maafkan semua orang yang kuutuk dia gemuk. Dia tidak ambil hati sangat walaupun dia mesti terasa pada awalnya. Ingat lagi semasa orang kutuk dia mempunyai alat kem4luan yang kecil kononnya dia gemuk. Tapi dia tak mrah. Cuma dia mrah bila orang kuutuk anak dia. Dia cakap kalau kuutuk saya tak apa tapi jangan kuutuk anak dia.

Dia juga melawan b0dy sh4m1ng dengan bergaya. Masa dia sebut gemuk is Ohsem. Ramai orang pertikai. Gemuk tak ohsem. Gemuk berpenyakit. Tapi korang tak faham. Bukan maksud dia untuk kekal gemuk. Tapi dia nak orang gemuk ada confidence diri. Selalu sangat orang gemuk dibul1 dan dih1na. Kemudian sebelum dia men1nggaI, dia usahakan juga kuruskan diri sampai hilang berkali-kilo. Sebab apa? Dia pesan juga pada kawan-kawan gemuk agar usaha kuruskan badan. Yang pernah kuutuk Abam, eloklah korang minta maaf pada keluarga Al Marhum. Elok lah kau bertaubat.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: MonyetHijau

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri




Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*