Tan Sri Muhyiddin Yassin Diiktiraf Sebagai PM Terhebat Dunia Kawal Covid-19

Perhatian: Artikel asal dipetik dari https://malaysiapolitik.com/

Malaysia diiktiraf sebagai antara lima negara terbaik di dunia dalam mengawal pandemik k0r0navrus (Covid-19) dan pengiktirafan yang terhormat diberikan kepada pemimpin tertinggi Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, berdasarkan kajian yang dilakukan World Health Organisation (WHO)Tan Sri Muhyiddin mendapat ranking pertama sebagai pemimpin yang paling berjaya kawal Cov-19.

Ini menjadikan Malaysia salah satu negara contoh, iaitu penerimaan rakyat terhadap tindakan kerajaan dalam mengekang wabak berkenaan yang mendapat pengiktirafan dunia dalam satu tinjauan global.

“ Malaysia di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berada dalam kedudukan antara lima negara terbaik dunia dengan ‘public approval’ atau penerimaan rakyat yang tertinggi.

Tan Sri Muhyiddin telah berjaya menanamkan sikap tenang dalam setiap individu masyarakat di Malaysia dalam menghadapi wabak ini.

Ucapan yang sempoi dan berkonfiguratif sebagai Abah telah menarik minat seluruh rakyat di Malaysia untuk memberikan kerjasama yang mantap dan utuh pada kerajaan dalam menghadapi wbak Cov-19.

Di samping ucapan yang selalu menyentuh kehidupan rakyat Marhaen seperti video di atas, setiap arahan yang diberikan beliau sangat jelas dan mudah difahami rakyat.

“ Perdana Menteri mengambil keputusan besar dan mencabar dalam memperkenalkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada 18 Mac lalu selain turut melaksanakan kawalan ketat menerusi Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di beberapa kawasan yang bertujuan mengekang penularan wbak dalam komuniti,” katanya.

Pesanan ‘Abah’ kepada semua rakyat Malaysia

Patuhi arahan pelaksanaan PKPB – Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin#PerintahKawalanPergerakanBersyarat#PKPB#COVID19#NormalBaharu

Posted by Bernama TV on Monday, May 11, 2020

Menurutnya, hasil kerjasama baik seluruh rakyat Malaysia dalam mematuhi setiap arahan dikeluarkan telah membantu kerajaan dalam melandaikan lekuk Cov-19 di negara ini.

“ Kerjasama yang diberikan seluruh rakyat serta pengorbanan besar daripada (petugas) barisan hadapan, (hasilnya) kita telah berjaya mengawal jngkitan Cov-19 dengan meratakan lengkung pandemik itu,” katanya.

Tahniah Abah atas pengiktirafan hebat ini dan tidak lupa kepada seluruh rakyat Malaysia yang sentiasa patuh pada arahan kerajaan. Kita mesti menang.

Adakah anda berpendapat negara kita akan mendapat kejayaan yang sama dalam melawan Cov-19 jika di bawah pentadbiran PH?

MALAYSIA POLITIK

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*