Tak dapat nak digambarkan perasaan sebak bila lihat jqsad  Allahyqrham adik adam dicmpak atuknya dari tingkat 4

Allahuakbar… Tidak dapat nak digambarkan dengan kata-kata saat melihat jasad anak kecil berusia 4 tahun yang mqti gara-gara perbuatan tidak berperikemanusiaan datuk tirinya yang juga merupakan warga N1geria.

Ketika menerima jasad itu yang tiba dari h0spital, perasaan saya saat itu sangat rem0k. Membayangkan anak saya yang seusia dengannya cukup ped1h hati ini untuk melihat keadaan jasad anak syurga ini.

Apalah d0sanya sehingga sanggup manusia dewasa yang berakal seperti datuk tirinya itu sanggup mencamp4kkan anak kecil yang sedang tidur dibuai mimpi saat itu dari tingkat 4 ke bawah dengan kejqm???!!!

Saya gagahkan diri untuk memandikan jasad kecil itu dengan berhati-hati. Perasaan bercampur baur saat merasai kepala arwqh yang telah dijahit rapi yang sebelumnya retak kesan hentqkan yang kuat ke bawah. Marqh. Geram. Sed1h. Allahuakbar!!!

Andai ada manusia berhati syq1tan itu di hadapan saya ketika itu, akan saya pijak mukanya berkali-kali! Nqfsunya mengalahkan b1natqng! Hanya kerana terlepas peluang untuk memperk0sq ibu anak kecil ini, anak yang tidak bersalqh ini pula menjadi mqngsanya!

Sudahlah anak ini kemat1qn ayahandanya sejak 2 tahun lepas. Kini si ibu terpqksa pula menerima hakikat yang dia baru sahaja kehilangan satu-satunya anak hasil perkahwinannya bersama arwqh suaminya dahulu.

Sungguh hebat ujian yang Allah berikan kepadanya. Semoga si ibu yang masih menerima rawatan di hospital kesan puk0lan ayah tirinya warga N1geria itu diberikan kesembuhan dan kembali sihat walafiat.

Insya’Allah, sihat tubuh badan mungkin tiada masalah. Namun untuk menghadapi kesan trquma sepanjang hayatnya itulah hakikat yang cukup sukar untuk dihadapi.

Selayaknya penjenqyah itu dihuk0m seb4t dan gantung sampai mat1 atas segala perbuatan h1nanya itu!

Semoga keluarga arwqh Adik Muhammad Adam Sufi bin Norkhusairi diberikan ketabahan dalam menghadapi uj1an ini. Allah lebih menyayangi dirinya.

Jenazqh arwqh Adik Adam selamat disemad1kan di Tanah Perkub0ran Islam Taman Ibu Kota, KL selepas urusan mandi kafan selesai di Kontena Wakaf SPJM malam tadi. Innalillahi wainna ilaihi rooji’uun.

Kredit: Muhammad Rafieudin Zainal Rasid via awat syeikh network

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*