Netlzen Dedahh Rupanya Snek Kulit lkan D0ry AdaIah Dari lkan Patin

Kebelakangan ini, boleh dikatakan sekarang sudah menjadi satu trend snek dory ski.n yang telah menjadi kegilaan orang ramai diju.al atas talian.

Namun ramai juga yang tidak tahu kebanyakkan dory skin yang berada di pasaran sekarang ini sebenarnya datang dari kulit lkan patin atau nama saintifiknya Pangasius

Menerusi Twitter, seorang netijen Faizedzahar yang mendedahhkan perkara itu turut memaparkan lkan patin yang diju.al menerusi atas talian turut menggunakan nama dory bersama Pengasius.

lKAN DORY DI SHOPPEE

Pasti ramai tertanya-tanya mengapa ianya dipanggil dory sedangkan ianya lkan patin. Memetik Wikipedia, pada satu ketika kebanyakan lkan dipanggil dory supaya mudah untuk dipasarkan.

Perkongsian itu turut mendapat pelbagai reaksi daripada netijen yang akui terkejut dengan pendedahan tersebut dan tidak menyangka selama ini dory skin yang dimakan adalah kulit lkan patin.

Namun, ada seorang netijen menjelaskan mengenai nama dory itu dimana lkan dori laut dikenali sebagai john dory manakala lkan dori air tawar dikenali sebagai lkan patin.

K0MEN NETIJEN:

VlDEO:

Artikel by awatt syeikhh network / Gulapop

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*