lni Yang Jadi Dekat Abang Rlder Fo0dpanda Lepas Dia Kena T4mpar Dengan Owner Kedai Nih, Tak Sangka

Banyak perkongsian yang diperoleh menerusi kisah-kisah rider penghantar makanan. Sudah pasti terdapat banyak c.abaran yang perlu dilalui menjadi seorang rider makanan seperti ragam pelanggan, kes.elamatan di jalan raya termasuklah r.agam dan s.ikap pemilik kedai itu tersendiri.

Seperti yang sedia maklum, rider makanan kebanyakannya ingin kejar masa untuk menghantar makanan kepada pelanggan.

Apabila waktu ke.muncak, sudah pasti o.rder yang masuk akan bertambah kerana pelanggan hanya akan memilih untuk o.rder secara online untuk elak kes.esakan jalan raya.

Walaupun pesanan makanan yang masuk banyak di premis makanan bukan bererti lesen untuk pemilik kedai membuat sewenang-wenang kepada rider makanan.

Namun, tidak semua memahami tugas penghantar makanan. Seperti video tular baru-baru ini apabila pemilik sebuah restoran di Kota Damansara telah rider FoodPanda gara-gara g.agal siapkan tempahan makanan.

Difahamkan, rider berkenaan menerima lapan tempahan secara serentak. Namun pihak kedai menyiapkan makanan dengan kadar lambat.

Kemudian pihak kedai meminta rider untuk menghantar makanan yang sudah siap terlebih dahulu, namun rider memaklumkan perlu menghantar kesemua makanan secara serentak.

Ketika rider yang juga merupakan individu berstatus Orang Kelainan U.paya (OKU) membuat penjelasan, tidak semena-mena pemilik restoran berkenaan men.amparnya.

T.indakan pemilik restoran tersebut membuatkan keadaan menjadi t.egang sehinggakan ada individu berada di sekitar turut merakam insi.den berkenaan.

Pergi Jumpa Owner Kedai

Ada Rakan Tampil Beritahu Selepas Apa Yang Jadi

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit :  Rotikaya/OhMedia/FBDean via online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*