Akhirnya, PDRM Dedah Cerita Sebenar Selepas UsahawanK0smetik KenaTahan Sebab PukuI Anak

PASIR MAS – B.erang dengan s.tatus dimuat naik anak perempuan berusia 16 tahun melalui aplikasi WhatsApp, seorang usahawan k.osmetik yang sebelum ini meng.aku tidak suka menunaikan solat dipercayai telah mem.ukul remaja itu.

Dalam kejadi.an pada pukul 4.30 petang semalam di rumah mereka di Kampung Pauh di sini, remaja berkenaan dipercayai turut dip.ukul oleh bapa ti.rinya yang berusia 33 tahun.

Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohd. Nasaruddin M. Nasir berkata, in.siden itu menyebabkan m.angsa mengalami l.uka dan b.engkak pada bahagian kepalanya a.kibat dita.mpar oleh bapa tirinya.

Menurutnya, berdasarkan si.asatan, sebelum keja.dian berlaku, m.angsa telah dipanggil oleh ibunya yang berusia 33 tahun selepas tidak berpuas hati dengan status melalui WhatsApp yang dimuat naik remaja berkenaan.

Katanya, apabila keluar dari bilik, ibunya telah mem.arahi remaja itu dan dia dih.eret oleh bapa tirinya sebelum men.ampar m.angsa beberapa kali pada bahagian pipi.

“Selepas itu, wanita berkenaan telah bert.indak mem.ukul kepala anaknya menggunakan tangan. Ibu remaja itu kemudian telah cuba mem.ukul m.angsa dengan kayu hoki, namun dia sempat melarikan diri.

“Si.asatan awal mendapati, keja.dian itu berp.unca daripada status yang dimuat naik mangsa mengenai ibunya yang mengungkit mengenai soal harta selain turut mem.arahi remaja berkenaan kerana tidak bekerja,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Menurut Mohd. Nasaruddin, s.iasatan mendapati status yang dimuat naik oleh m.angsa telah dipadamkan.

Katanya, bagaimanapun, tiada sebarang u.gutan je.nayah yang dikeluarkan oleh ibu dan bapa tirinya semasa keja.dian.

“Hasil pemeriksaan terhadap m.angsa yang menerima ra.watan di H.ospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu mendapati dia mengalami b.engkak pada bahagian kiri kepala, l.uka pada bahagian dalam pipi dan l.ebam pada beberapa ang.gota badan.

“S.iasatan mendapati, m.angsa yang sudah berkahwin tinggal bersama ibu, bapa tiri dan suaminya di rumah tersebut,” katanya.

Menurut Mohd. Nasaruddin, kedua-dua s.uspek telah dit.ahan pada pukul 9 malam tadi untuk membantu si.asatan.

Tambahnya, k.es dis.iasat mengikut S.eksyen 324 K.anun Kes.eksaan dan S.eksyen 323 K.anun Kes.eksaan kerana dengan sengaja mendatangkan kece.deraan.

Sumber/Kredit : Kosmo

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*