Lelaki Yang Kena ᴘᴜᴋᴜʟ Dengan Akak Sanggul Tampil Berltahu P0lis Apa Yang Terjadl Sebenarnya

Polis sedang menjalankan s.iasatan berhubung keja.dian perg.aduhan dipercayai bermula daripada keja.dian ᴇᴊᴇᴋ-meng.ejek dan perten.gkaran sebelum membawa kepada a.ksi men.endang kereta di Jalan Pasir Tumboh, Kota Bharu, kira-kira jam 5 petang, semalam.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, ACP Abdul Rahim Daud, berkata l.aporan mengenai keja.dian itu diterima daripada seorang lelaki berusia 30 tahun yang mend.akwa menjadi m.angsa p.ukul dalam keja.dian tersebut.

“Menurut keterangan lelaki terb.abit, semasa dia berjalan berseorangan pulang dari tempat kerjanya di Lundang, datang sebuah kereta Perodua Alza dinaiki seorang lelaki bersama tiga perempuan,” katanya.

Menurut Abdul Rahim, pengadu mengaku mengenai pemandu kereta terbabit.

Katanya keja.dian bermula apabila pemandu kereta membunyikan hon dan menghentikan kereta lalu berlaku perte.ngkaran dan ejek-meng.ejek di antara kedua belah pihak sebelum kereta tersebut dit.endang pengadu.

“Ia membawa kepada perg.aduhan yang menyebabkan pengadu dip.ukul oleh beberapa individu termasuk seorang wanita,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Semalam, tular di media sosial satu rakaman video memaparkan seorang lelaki dip.ukul beramai-ramai selepas berlaku satu perte.ngkaran mulut dan a.ksi men.endang kereta.

Abdul Rahim berkata, p.unca sebenar perg.aduhan masih dalam s.iasatan kerana polis masih menunggu pihak yang satu lagi tampil membuat l.aporan.

Dia juga menjelaskan k.es dis.iasat mengikut S.eksyen 147 K.anun Kese.ksaan dan usaha mengesan s.aksi serta mereka yang terli.bat sedang dijalankan.

“Polis meminta sesiapa yang menyaksikan keja.dian itu serta yang merakamnya agar hadir ke Bahagian S.iasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Bharu bagi membantu si.asatan.

“Kami juga menasihatkan orang ramai agar tidak mengambil tin.dakan sendiri dalam sesuatu perkara seperti dalam kes ini kerana ia salah dari segi u.ndang-u.ndang,” jelasnya lagi.

Rakaman awal

Sambungan Rakaman

Mungkin berang dengan tindakan itu, ‘geng’ Perodua Alza dipercayai hilang sabar sebelum bertubi-tubi membelasah pemandu kereta Perodua Myvi berkenaan.

Bagaimanapun, pergaduhan tersebut berjaya dileraikan oleh orang ramai dan pengguna jalan raya yang berada di lokasi kejadian.

Malah, pihak Kosmo! Online juga dikatakan sedang berusaha bagi mendapatkan maklumat lanjut daripada pihak polis mengenai kejadian tersebut.

Rata-rata netizen lebih tertumpu kepada penampilan salah seorang wanita di dalam video terbabit yang mengenakan sanggul tinggi berbanding detik pergaduhan.

Aku perhati je akak tu! tinggi nau sanggul

Tak faham sangat…

Walaupun saya orang Kelantan, ada terjemahan tak?

Sumber/Kredit: Kosmo! Online , Twtter @ReezaFendi

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*