“Saya Ok Je, Semua Ada Hitam Putih…” – Selepas Diminta Jelaskan lsu RM20 juta, Nadir Akan Tunjuk Bukti?

Nama Nadir Al-Nuri terus menjadi sebutan susulan soalan yang dikemukakan oleh Ustaz Ebit Lew, semalam menerusi sesi live yang dibuat oleh pendakwah itu bagi memperjelaskan segala dkwaan ke atasnya berhubung misi bntuan kemanusiaan di ɢᴀᴢᴀ.

Menerusi live tersebut, Ebit Lew pula bertanya kepada Nadir mengenai sum’bangan rakyat Malaysia sebanyak RM20 juta yang disalurkan kepada Nadir bagi misi bantuan kemanusiaan ɢᴀᴢᴀ.

‘Rilex guys, saya okey je’

Ketua Pegawai Eksekutif Cinta ɢᴀᴢᴀ Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman hari ini memu’at na’ik bebarapa keping gambar di laman Instgram miliknya berserta kapsyen yang seolah-olah menjawab persoalan ditujukan kepadanya.

Menerusi satu perkongsian InstaStory, Muhammad Nadir Al-Nuri memaklumkan bahawa semua kerja pertu’buhan bukan krajaan (NGO) mempunyai hitam putih (rek0d) jadi tiada masaIah untuk berkongsikannya sekiranya diperlukan untuk berbuat demikian.

“Rilek guys (bertenang), Saya ok je. Kita kerja NGO ni semua ada hitam putih tak ada problemlah.

“Cuma sehari dua ni nak kena settle projek (selesaikan projek) yang ni dulu,” katanya ringkas bersertakan gambar seorang lelaki di samping daging tergantung dipercayai sedang melakukan ibadah k0rban di ɢᴀᴢᴀ, ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ

Hal ini adalah kerana dia tidak mempunyai kekangan waktu memandangkan masih sibuk menguruskan projek sembelihan korbannya di sana

‘Semuanya ada hitam putih’

Dalam pada itu, dia juga kelihatannya masih tenang berdepan situasi tersebut sekaligus akui bahawa segala urusan melalui NGO ada hitam putih (bukti).

“Saya okey je, kita kerja NGO ni semua ada hitam putih tak ada problemlah…”

-Nadir-

Walaupun perkongsian itu tidak menamakan atau ditujukan kepada indi’vidu tertentu namun ia dilihat seolah-olah menjawab soalan yang diajukan oleh Pendakwah Bebas, Ebit Lew.

Terdahulu, Ebit dalam sidang akhbar yang disiarkan secara langsung di Instgramnya semalam meminta Muhammad Nadir Al-Nuri mengemukakan bagaimana duit sumbangan rakyat Malaysia diagihkan untuk penduduk di ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ.

Ramai ᴍᴀᴋɪ saya dkwa saya bawa du’it Malaysia ke sana, dalam Live Muhammad Nadir Al-Nuri sebelum ini dia pernah sebut beliau mengumpul du’it sumbangan yang berjumlah RM20 juta, jadi soalan itu sebenarnya berbalik kepada beliau di mana du’it itu?

“Saya yakin dengan NGO di sana, tetapi saya mahu balikkan soalan itu kepada dia, di mana sumbangan RM20 juta, ada resit ada bukti?,” katanya.

SUMBER/KREDIT: hmetro

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*