Anwar Ibrahim Pilihan Utama Netizen Jadi PM ke-9?

Ini adalah info yang dikongsikan oleh portal berita Sinar Harian, Datuk Seri Anwar Ibrahim dikatakan adalah pilihan utama netizen untuk menjadi Prdana Mnteri Malaysia yang ke-9.

Antara calon lain yang diundi ialah Datuk Seri Najib yang mendapat tempat ke 2 dengan jumlah undian sebanyak 24.45%. Ini diikuti Prdana Mnteri, Tan Seri Muhyidin Yassin dengan 14.55%.

Manakala ditempat ke 4 Ahli Parlimen Rantau iaitu Datuk Seri Mohammad Hassan dengan jumlah undian 6.74%, manakala Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin ditempat ke 5 dan diikuti oleh Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Ahli Parlimen Sembrong di tempat ke 6 dengan jumlah undian 3.89%.

Manakala pilihan utama sebagai calon PM ke 9, Datuk Seri Anwar Ibrahim jauh mendahului calon lain dengan jumlah undian sebanyak 45.76%.

Hasil undian di atas talian itu melibatkan seramai 1,207 netzen di semua platform sosial media Sinar Harian.

Antara tokoh politik yang tidak berada dalam senarai calon ialah Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi. dan bekas Perdana Menteri Tun Mahathir Mohammad. Selain itu, tidak ada seorang pun wakil dari parti PAS yang dicalonkan

Namun begitu, undian itu tidaklah boleh memberi gambaran yang tepat untuk mewakili pilihan lebih kurang 32 juta penduduk di Malaysia.

Datuk Seri Anwar Ibrahim 45.76%

Datuk Seri Najib Tun Razak 24.54%

Tan Sri Muhyidin Yassin 14.55%

Datuk Seri Mohammad Hassan 6.74%

Khairy Jamaluddin Abu Bakar 4.57%

Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein 3.89%

SUMBER/KREDIT: Sinar Harian

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*