Noor Azhar Berdepan Hkuman G4ntung Bnuh Pngawal KeseIamatan

Seorang ahli perniagaan berdepan huku.man gntung sampai matl selepas didkwa di Mhkamah Mjistret di sini hari ini kerana membu.nuh seorang pengawal keseIamatan, Disember lalu.

Ahmad Noor Azhar Muhammad, 33, dikenakan tduhan baharu itu berikutan mngsa, S. Thava Sagayam, 64, yang sebeIum ini dirwat di Hspital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) telah mninggaI dunia pada 27 Ogos lalu.

Lelaki terbabit sebelumnya ditduh di Mhkamah Mjistret Ipoh pada 6 Januari lalu di bawah Sksyen 335 Kanun Kesksaan iaitu mendatangkan kecede.raan prah.

Ke.s tersebut dijadualkan untuk sebutan semula hari ini, namun mhkamah membenarkan pihak pendkwaan untuk mena.rik baIik dan meIepaskan tnpa membe.baskan tertduh daripada pertduhan asal.

Perm0honan untuk mengg.ugurkan pertduhan di bawah Sksyen 335 dan mendkwa semula tertduh dengan dkwaan membu.nuh dibuat Pengarah Pendkwaan Negeri Perak, Azlina Rasdi.

Pr0siding terhadap tertduh diteruskan dengan pertduhan Sksyen 302 Kanun Kesksaan dibacakan oleh jurubahasa.

Dalam pr0siding tersebut, tertduh mengangguk tanda faham selepas pertduhan ke atasnya dibacakan di hadapan Maljistret Noor Azreen Liana Mohd. Darus.

Bagaimanapun, tlada pengakuan direk0dkan kerana ke.s itu di bawah bidang ku.asa Mhkamah Tinggi.

Mengikut pertuduhan, dia didkwa membun.uh Thava Sagayam, di tingkat tujuh Menara Majestic, Jalan CM Yusuff antara jam 8 hingga 9.30 pagi pada 29 Disember 2020.

SUMBER/KREDITĀ : K! ONLINE

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*