Abang P0smen Dah Mengakv Dia Sal4h, Shahr0l Shir0 Bawa Dia Pergl Jumpa 0wner Terus. Ini Kata Kata Pemilik Anjlng

Sejak dua tiga hari ini tular di sosial media tentang seorang posmen Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) yang d.isyaki terl.ibat dalam k.ejadian mel.astik a.njing menggunakan gelang getah telah digan.tung tugas buat sementara.

“ P.osmen yang berada dalam video itu telah kami kenalpasti dan dia telahpun digan.tung kerja buat sementara menunggu hasil si.asatan.

“Pos Malaysia tidak akan bert.olak a.nsur dengan kes.alahan daripada pekerja kami dan kami tidak akan teragak-agak untuk mengambil t.indakan yang t.egas termasuk men.amatkan perkh.idmatan mereka,” kata kenyataan itu.

Difahamkan, kejadlan itu berlaku di taman perumahan di Kluang. T.lndakan posmen itu telah dirakam menerusi televisyen litar tertutup (CCTV) yang berdurasi 21 saat hingga tular di laman sosial.

Sebelum ini, kelab penc.inta h.aiwan, Malaysia I.ndependent A.nimal R.escue’ (Miar) telah memuat naik kan vldeo di Facebook yang tlah memaparkan t.lndakan yg tidak sepatut posmen tersebut.

Selain mend.esak supaya t.indakan sew.ajarnya dike.nakan ke atas P0smen tersebut, T.indakan posmen terbabit telah mendapat perh.atian dan k.ec4man pengguna laman sosial

Shahrol Shiro Jumpa Abang Posmen

Menc.derakan h.aiwan memanglah s.alah dan sahabat ABK ini telah meng.aku bers.alah dan meny.esal atas perb.uatan tersebut. Beliau berharap agar perkara ini tidak dipanjangkan lagi dari pemilik a.njing berkenaan memandangkan beliau telah pun menerima h.ukuman pengga.ntungan kerja.

Hari ini TEAM ABK telahpun berjumpa p.osmen Dollah dan isterinya Pn Mas yg kelihatan sangat tert.ekan dengan s.ituasi yg kini dihadapinya.

Atas dasar perikem.anusiaan ADMIN memohon agar pihak Pos Malaysia Berhad dapat menarik balik h.ukuman dan membenarkan beliau bekerja kembali memandangkan beliau mempunyai keluarga yg perlu disara.

ABK Aku Budak Kluang, Pemuda UMNO Bahagian Kluang, Ngepot Kabin serta beberapa NGO anak muda Kluang akan memb.antu beliau dan keluarga untuk mer.ingankan b.eban yg dihadapi sepanjang h.ukuman peng.gantungan kerja beliau

Bawa Dollah Pergi Jumpa Owner

Alhamdulillah..Di dari Jumaat yang mulia ini segalanya dipermudahkan dan telah selesai i.su Dollah posmen bersama pemilik a.njing.

En Siva dan Pn Magesh sudi menerima kunjungan kami dan telah mel.ayan kami dgn penuh kemesraan. Apabila duduk semeja segala titik persamaan telah djumpai dan titik yang ada perb.ezaan telahpun kita h.indari.

Semoga kehar.monian masyarakat di Kluang dapat kita kekalkan. T.ahniah atas sikap pr.ofesional orang Kluang. Terima kasih En Siva dan Pn Magesh, Dollah dan isteri serta kepada semua sesiapa yg terl.ibat secara tidak langsung untuk mew.ujudkan s.uasana damai ini.

“Dimana semua manusia h.ldup dalam keadaan yang aman dan damai, itu adalah sebenarnya sebuah keh.idupan yang dih.uni oleh MANUSIA”

Sumber/Kredit : AkuBudakKluang/OM

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*