Abng Lan PetPet Akhirnya Tampil Beritahu Apa Yang Brlaku Selepas TuIar Dia Meng4muk

PETALING JAYA: Polis menges.ahkan telah menerima l.aporan dari pelawak popular, Lan Pet Pet berhubung perg.aduhan memba.bitkan dia dengan pekerja syarikat penghantar makanan yang tular dalam media ꜱᴏꜱɪᴀʟ.

Dalam kejadian kira-kira pukul 6.30 petang pada Sabtu lalu, satu video berdurasi 23 saat itu tular menunjukkan artis terbabit berse.lisih faham dengan seorang penunggang syarikat penghantar makanan di hadapan ᴋᴇᴅᴜᴛᴀᴀɴ ʀᴜꜱꜱɪᴀ.

Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintenden Ashari Abu Samah berkata, setakat ini, polis hanya menerima l.aporan daripada pelawak terba.bit sementara penunggang motosikal itu masih belum tampil.

“Perga.duhan itu dikatakan terc.etus akibat selisih faham di jalan raya. Polis meminta kerjasama individu yang terb.abit untuk tampil membuat la.poran supaya s.iasatan dapat dijalankan,” katanya di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Ashari memberitahu, orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat boleh menyalurkannya ke Hotline Polis Kuala Lumpur, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju atau mana-mana balai polis yang berdekatan.

Terdahulu, tuIar vdeo seorang lelaki dipercayai Lan Pet Pet memu.kul seorang lelaki dipercayai penghantar makanan.

Menerusi vdeo yang dirakam pengguna jalan raya itu, pelawak dan pelakon dari kumpulan Senario itu dilihat meran.gkul leher lelaki terb.abit dan me.mukul kepalanya.

Dalam masa sama, Lan turut ditenangkan oleh tiga lagi lelaki daripada terus mem.ukul lelaki itu dalam keja.dian yang berlaku di tepi jalan raya itu.

Dalam keadaan marah, Lan turut menjerit dengan kata-kata berbaur am.aran, ‘Hang duduk Tropicana nak tunjuk sa.mseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’.

Sebelum ini, Lan atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad, 51, mence.tuskan kegemparan ramai apabila mem.ukul seorang pengawal keselamatan, Yahya Manap atau Pak Ya, 71, pada 6 April 2019.

Dia didenda RM 2,000 oleh M.ahkamah M.ajistret Seremban pada 15 April 2019 selepas meng.aku bersa.lah terhadap perbu.atan yang dilakukan di Acacia Park Desa Jati, Nilai, Negeri Sembilan.

Sumber/Kredit : Utusan VIA ONLINE MALAYA

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*