Ada Individu Caci Hina Menteri Agama dan IsIam, Sekumpulan Lelaki Akhirnya Bertindak

Di Malaysia ini kita hidup dalam masyarakat majmuk, justeru kita perlulah sentiasa berhati-hati dalam setiap tindakan dan perucapan supaya tidak menyentuh sensitivi kaum dan agama.

Baru-baru ini, berlegar-legar di media sosial screen shot siaran langsung sidang media daripada Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri.

Hiina menteri agama dan Islam

Keadaan menjadi ā€˜panasā€™ apabila terdapat segelintir netizen kebanyakkannya berbangsa Ciina telah mengeluarkan komen berbaur hasuutan dan hiinaan terhadap menteri agama dan juga Islam.

Buat laporan polis individu hiina IsIam

Tidak mahu terus agama Islam menjadi bahan hinaan kaum lain, EXCO Pemuda UMNO Malaysia, Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin, telah membuat laporan polis terhadap segelintir netizen tersebut.

Tak sanggup agama dihna

Menurutnya di Facebook, dia tidak sanggup melihat menteri agama dan Islam dihna, justeru dia berharap pihak berwajib mengambil tindakan tegas terhadap individu-individu terbabit.

Jangan sebarkan racst!

Tindakannya itu, mendapat sokongan ramai rata-rata netizen yang kebanyakkan beragama Islam yang juga turut terguris dengan hiinaan terhadap agama.

Harap polis tangkap depa yang kurang ajar ni

Terima kasih buat report

Tiada keperluan untuk kita saling bertelingkah, ini bukanlah masanya. Sepatutnya kita perlu saling menghormati setiap agama yang diamalkan di Malaysia.

Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin & Youtube / HIBURAN MEDIA TERKINI

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*