Bukit Aman TeIah Pun Terima Info Ada Pegawai Serta Angg0ta Lindungi Premis Judi, Dan Ini Tindakan Yang Akan DiambiI

P0LIS Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan menerima maklumat mengenai segelintir pegawai dan angg0ta p0lis disy4ki melindungi premls judl tidak berlesen di sekitar Sungai Buloh.

Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Ibu Pejabat P0lis Bukit Aman, Datuk Zamri Yahya berkata, ketika ini pihaknya sedang meneliti maklumat diterima termasuk premls judl yang ada di sekitar Sungai Buloh.

Beliau berkata, perkara diteliti antaranya termasuk serbvan dan rmpasan perjudlan yang dijalankan serta beberapa isv berkaitan.

“ Jika terbukti ada pegawai dan angg0ta p0lis terbabit dalam penyelewengan tugas dan melindungi sind!ket berkenaan, tlndakan tatatertib kras akan dikenakan kepada mereka.

“ Sekiranya ada pegawai dan angg0ta p0lis menerima rasvah, ia akan dirujuk kepada pihak Suruhanjaya Pencgahan Rasvah Malaysia (SPRM) untuk tindakan selanjutnya,” katanya kepada Bernama, hari ini.

Bernama hari ini melap0rkan SPRM akan menylasat dkwaan terhadap pihak berkuasa yang cuba melindungi premls hram, perjudlan tidak berlesen dan penjualan rokok selvdup di sekitar Sungai Buloh.

Sebelum ini, tular satu video disiarkan secara langsung menerusi laman soslal Facebook Hot Burger Malaysia serta dikongsi akaun Mohd Asri Hamid, 42, atau dikenali sebagai Asri Janggut yang mendkwa pihak berkuasa tidak mengambil tindakan terhadap k3s judl serta mendedahkan lokasi perjudlan di Bandar Baru Sungai Buloh.

Ketua PoIis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar menaflkan dkwaan itu dan menyatakan p0lis membuka kertas slasatan serta akan memanggil pengguna laman soslal berkenaan untuk memberikan keterangan.

Kredit: Hmetro Via tranformasi

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Artikel dan penulisan di dalam ini juga tidak melambangkan pendapat peribadi pihak kami.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*