Akhirnya lelaki yang berkelqkuan kurang ajqr dan biqdap ini telah terima padqh kerana perbuatannya itu

Semalam telah tulqr sebuah rakaman video membabitkan seorang lelaki yang telah melu-dah seorang pekerja kedai serbaneka di Ipoh.

Menurut laporqn p0Iis yang dibuat oleh pekerja tersebut, lelaki tersebut dikatakan memasuki premis tanpa memakai pelitup muka dan enggan menulis butiran diri pada buku yang disediakan ketika diminta berbuat demikian.

Lelaki tersebut juga memarahi pekerja tersebut dengan mengeluarkan kata-kata ke-sat serta meludqh pekerja tersebut menyebabkan berlaku sedikit perteng-karan sebelum dileraikan oleh pekerja lain.

Selepas kejadian, lelaki terbabit meninggalkan premis dengan menggunakan sebuah kereta sebelum kembali semula.

Difahamkan lelaki tersebut ditahan oleh polis selepas menerima aduan awam.Sementara itu, netizen turut mengecam tindakan bia-dap lelaki terbabit yang bukan sahaja melanggar SOP yang ditetapkan, malah turut mema-ki hamun orang lain dengan kata-kata ke-sat.

Mereka mahu svspek dikenakan tindakan yang tegas kerana telah menimbulkan kekecohan di tempat awam.Sebelum ini Tular di media sosial video perteng-karan melibatkan seorang lelaki India dengan wanita Melayu dalam sebuah pasaraya di Ipoh.

Dalam video berdurasi 34 saat itu, lelaki India berkenaan bertindak biiadap meludah dan memaki haamun wanita yang juga staf di pasaraya tersebut itu dengan kata-kata ‘pukiimqkk Melqyu’.

Punca kejadian belum dapat dipastikan tetapi besar kemungkinan disebabkan rasa tidak puas hati kedua-dua pihak.

Walau apapun sebabnya, lelaki India itu tidak sepatutnya mengeluarkan perkataan berbavr perkavman kerana ia boleh mer0sakkan keharmonian dalam kalangan rakyat di negara ini.

Mujurlah pada waktu kejadian ada orang lain yang tampil menghentikan pertngkaran jika tidak sesuatu yang bvruk bakal berlaku terhadap wanita berkenaan.

Sumber Kredit: Wow berita.my via ASN

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*