(Video) Selepas 5 Hari HiIang, Akhirnya AmiruI Ditemui, Diku.rung ‘Pembeli’ iPhone

Kuala Lumpur: “Sepanjang lima hari diku.rung di dalam sebuah rumah di Ayer Keroh, Melaka, saya hanya beberapa kali sahaja makan nasi dan biskut malah kadangkala ti.dak diberi ma.kan,” kata Muhammad Amirul Shafiq, 25.

Muhammad Amirul berkata, dia ti.dak menyngka lelaki yang menda.kwa ingin membeli telefon bimbit diju.alnya itu akan membawa Iari dan memer4ngkapnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Myrasudirman_ (@myrasudirman_)

Menurutnya, dia pada mulanya bertemu dengan lelaki terbabit untuk membuat penghantaran tiga unit telefon pintar Apple iPhone 12 berharga lebih RM17,000 di premis perniagaan di Sungai Bes1, 7.30 malam Sabtu lalu.

“Saya ketika itu tunggu hampir sejam kerana lelaki itu memberi aIasan ingin mengeluarkan w.ang terlebih dahulu.

“Sebaik dia tiba, lelaki itu meminta saya mengikut dia masuk ke dalam keretanya di parkir di bawah banggunan itu kononnya ti.dak mahu orang nampak ketika mengira wang yang dibawanya itu,” katanya kepada Harian Metro hari ini.

Katanya, namun ketika berada di dalam kereta itu bersama dua lagi lelaki lain, pembeli itu terus menyembvr ub4t nyamuk ke mata dan menum.buk sebelum menglkat tngan dan muIut dengan plta p.elekat.

“Saya cuba menjer1t meminta pert0longan ketika itu namun ti.ada sesiapa yang menyedari sebelum mereka terus bergerak ke sebuah farmasi di sekitar Sungai Bes1.

“Saya kemudian diberi 10 biji vbat dan dipksa makan menyebabkan mula dalam keadaan separuh sedar,” katanya.

Menurut Muhammad Amirul, dia kemudian terus dibawa ke rumah di Ayer Keroh, Melaka dan dikurung di dalam rumah itu bersama lelaki lain dipercayai rakan mereka.

“Pembeli terbabit bersama dua lagi lelaki kemudian mninggaIkan saya bersama rakan mereka di rumah itu pada Ahad lalu.

“Malah rakannya yang mengawaI saya itu turut menya.mar kononnya dia adalah angg0ta poIis dan men4han saya kerana melakukan kesaIahan,” katanya.

Tambahnya, dia turut bermlmpi dirinya diselamatkan poIis dan akhirnya menjadi kenyataan apabila dibe.baskan selepas poIis menye.rbu rumah itu malam tadi.

Sementara itu, bapanya, Sudirman Daek, 50, menerima berita anaknya diselamatkan sekitar 12.30 tengah malam tadi.

“Saya bersyukur anak selamat dan berterima kasih kepada pihak poIis yang mengesan dan menyelamatkan anak.

“Difahamkan mereka yang melakukan perbuatan itu ke atas anak saya sudah dit4han poIis dan ti.dak Iupa juga saya mengucapkan terima kasih kepada Harian Metro yang menyiarkan berita kehi.langan anak,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Cheras Asisten Komisioner Mohamed Mokhsein Mohamed Zon ketika dihubungi mengesahkan mngsa sudah diselamatkan dan akan memberi kenyataan media berhubung kejayaan itu.

Harian Metro sebelum ini melap0rkan seorang bapa bvntu memikirkan nasib anak lelakinya selepas gagaI dalam usaha menjejaki lelaki itu sejak dilap0rkan hiIang di Sungai Besl di sini, pada Sabtu lalu.

Video:

Sumber/Kredit: harian metro / dbongkar

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*