Siti Kasim Kena Saman OIeh Firdaus Wong RM 2Juta Kerana Memfltnah

SHAH ALAM – Pendkwah Islam, Firdaus Wong Wai Hung akan memfailkan s4man sebanyak RM 2juta terhadap pegu4m dan aktvls sos.ial kntr0versi, Siti Zabedah Kasim atau Siti Ka.sim semalam.

Jelas Firdaus, tndakan yang dibuat atas nasihat pegu4mnya itu selep4s Siti Ka.sim mengeluarkan kenyataan berbaur fltnah yang dibuat menerusi akaun Facebooknya.

“Atas nasihat pegu4m, s4man ftnah RM2juta difailkan terhadap Puan Siti Zabedah Kasim atas kenyataannya di Facebook yang berbaur ftnah terhadap saya. Ini bukan s4man kerana Puan Siti mencabar saya dan kemudian….

“Ini saman ftnah kedua saya selepas Arunakiri Nathan yang memftnah saya sebelum ini. InsyaALLAH ini bukan yang terakhir. Minggu depan seorang lagi yang berprofil tnggi juga akan dis4man,” katanya menerusi akaun Facebooknya.

Pada Jun lalu, kedua-dua individu yang boleh dianggap sebagai pengguna media sos.ial yang berpengarvh dalam kalangan masyarakat di alam slber, saling menjawab cabaran mengenai debat antara mereka berdua di laman Facebook masing-masing.

Cabaran debat itu dibuat oleh Siti Ka.sim melalui ruangan komen dalam hantaran yang ditulis oleh Firdaus Wong di Facebook beliau berkaitan berita yang diterbitkan oleh National Evangelical Chrstlan Fellowship of Malaysia (NEFC) mengenai misi pertubuhan itu terhadap masyarakat Orang Asli

Sehubungan itu, Firdaus berkata, beliau tidak akan berdiam diri lagi selepas diserang orang individu terbabit dan sudah sampai masa untuk mengambil tndakan mhk4mah.

“Semoga ada kebaikan dari saman ini dan keharmonian negara berdasarkan Rukun Negara serta nilai ketimuran terus terjaga. Allahuma Ameen,” ujar beliau.

“Cukuplah selama ini mereka bebas bercakap dan berbuat sesuka hati tanpa ada tndakan undang-undang. Zaman kita berdiam diri dan diserang bertubi-tubi sudah berakhir.

“Kita perlu serang dengan ilmiah serta tndakan undang-undang. Doakan kemenangan kita semua.

SUMBER/KREDIT : Rot Escape

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*