‘Allahuakbar! Tersentak Saya & Suami Bila Dimaklumkan Pekerjanya’ – Wanita Dkwa Premis Sushi Hidang Menu Tidak HaIal,  Dan Ini Resp0n Pihak Restoran

22 Mac 2021, seorang wanlta mend.edahkan dia dimaklumkan oleh pekerja sebuah restoran makanan Je.pun di Central i-City Shah Alam untuk tidak masuk kerana menu mereka menga.ndungi daglng terla.rang iaitu daglng khl.nzir.

Pada awalnya, wanlta itu bersama dengan anak dan suaminya merancang untuk makanan di sebuah restoran sushi terkemuka, tetapi terpaksa dilupakan kerana restoran itu tidak lagi menerima pelanggan selepas jam 8.30 malam.

Beberapa buah restoran yang mereka kunjungi juga enggan menerima pelanggan dengan alasan yang sama sehinggalah mereka ternampak sebuah restoran sushi yang masih menerima pelanggan.

“Melihat pada pakaian yang dipakai, majoriti pelanggannya bera.gama lslam (perempuan bertudung). Tetapi encik suami perasan, semua pekerjanya berban.gsa Ci.na. 

“Saya dan suami pun beratur untuk mendapatkan tempat. Tiba-tiba salah seorang daripada pekerja wanlta berbisik kepada saya bahawa mereka ada me.nu drpada daglng khl.nzir. 

“Allahuakbar, tersentak saya dan suaml. Ramainya orang lslam kat dalam kedai tu. Saya tanya banyak kali juga supaya lebih jelas. Dia (pekerja) bersungguh tak bagi saya masuk sebab saya berni.qab. Allahuakbar. Allah selamatkan saya dengan sebab ni.qab yang saya pakai. MasyaAllah,” tulisnya. 

Wanlta itu meluahkan rasa se.dihnya kerana dia tidak tahu bagaimana hendak bertndak pada masa itu. Dia berasa kas.ihan dengan saudara sea.gamanya yang terti.pu dengan hidangan di kedai itu dan menasihatkan umat lslam untuk lebih berha.ti-ha.ti selepas ini.

Sementara itu, pihak Sushi Jiro melalui Faceb00k rasminya baru sahaja mengeluarkan kenyataan ringkas yang menafikan da.kwaan tersebut.

“Kami ingin menjelaskan bahawa premis kami adalah bebas dari (menghi.dang) da.ging ba.bi). Mengenai maklumat pa.lsu berkenaan, kami akan menjalankan si.asatan. Terima kasih.”

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit : Facebook Emma Azri, Facebook Sushi Jiro / the reporter

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*