Kisah Pembnuhqn Kejqm Penyanyi Lagu Rindu Serindu Rindunya, ‘Mayqt Dia, Saya Isi Dalam Guni’

Masihkah korang ingat kess pembnuhqn kejqm yang menjadi liputan seluruh media massa sekitar tahun 2000?

Mqngsa seorang anggota kumpulan Spoon didkwa telah dibawa ke sebuah kawasan sunyi di hutan sebelum dibnuh dengan kejqm. Mayt mngsa kemudian ditemui dalam keadaan yang telah reput dan dimasvkkan ke dalam gunl sebelum dicmpakkan di tepi jalan

Seorang peguam, Sir Kamarul ada berkongsi kronologi yang berlaku di sebalik kisah pembnuhqn kejqm salah seorang anggota kumpulan Spoon yang dikenali dengan nama Along Spoon.

Menerusi perkongsian Sir Kamarul di laman Twitter, dia menceritakan bahawa kejadian pmbnuhqn tersebut telah melibatkan 3 orang individu termasuk mqngsa. Seorang pemandu dikatakan telah menurvnkan mqngsa dan sqspek di dalam sebuah hutan sebelum meninggqlkan mereka berdua disana.

Namun tidak lama selepas itu, pemandu tersebut berasa tidak sedap hati kerana berbuat sedemikian dan dia telah berpatah balik untuk melihat keadaan mereka berdua. Sebaik sahaja tiba di hutan, dia amat terkejut apabila melihat hanya seorang sahaja daripada mereka yang berada di situ dan seorang lagi telah ‘menghilangkan diri’.

Wang Tebusan RM 500k

Mqngsa yang hilang langsung tidak ditemui dan disebabkan itu sqspek yang merupakan individu terakhir bersama mqngsa telah ditqhan oleh pihak polis kerana disyqki terlibat dalam kess kehilqngan mqngsa. Namun, tidak lama selepas itu ahli keluarga mqngsa dikatakan telah menerima panggilan telefon daripada individu yang tidak dikenali dengan meminta wang tebusan sebanyak RM500k sebelum mqngsa dilepaskan.

‘Saya isi dalam gvni (Mqyat Mqngsa)’

Semasa soal siqsat, sqspek akhirnya mengaku bahawa dia telah membnvh dan memasukkan mqyat mqngsa ke dalam guni sebelum dicqmpakkan di tepi jalan. Apa yang lebih mengejutkan apabila sqspek dengan rela hati ingin menunjukkan lokasi dimana dia meninggalkan mqyat mqngsa.

Sebaik sahaja tiba di lokasi kejadian, mereka memulakan misi pencarian dan akhirnya mereka menemui mqyat mqngsa yang telah reput diikat dalam guni. Mqyat mqngsa kemudian dibawa ke unit forenslk untuk dibedqh siqsat. Hasil daripada siasqtan mendapati leher mqngsa telah dijervt sebelum dimasukkan ke dalam gvni.

Motif pembnuhqn

Menceritakan kisah itu, motif pembnuhqn itu berlaku adalah disebabkan kess cembvru. Sqspek dikatakan mengesyqki mqngsa mempunyai hvbungan sulit dengan isterinya kerana dia pernah melihat mereka berdua berada di dalam sebuah kereta. Disebabkan itu dia mula berqng dan bertindak qgreslf dengan melakukan pembnvhqn kejqm ini.

Pemandu jadi saksi

Pemandu kereta terbabit yang juga merupakan saksl dalam kess perbicaraan itu telah menceritakan perkara sebenar. Sqspek dikatakan telah menghentqk kpala mqngsa beberapa kali di dalam kereta sebelum mqngsa dibnvh di dalam hutan tersebut.

Keputusan mqhkamah akhirnya menetapkan sqspek yang juga seorang anggota polis itu menerima hkumqn gqntung sampai mqti.

Sumber: Twittert Sir Kamarul Via Oh Bulan

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*