‘Anak Bini Tunggu Rumah, Jangan Terjun Bang…’ Rakaman Detlk Detlk Terjun Sungai Ini Buat Ntizen Kecutt Perut

Jika di bandar-bandar besar, banjir kilat kerap terjadi terutamanya jika hujan lebat turun tanpa henti dan mengaklbatkan paras air naik secara mend.adak.

Di negeri-negeri Pantai Timur Semenanjung Malaysia pula, banjir besar boleh berlaku dan mengaklbatkan rumah-rumah kediaman dinaiki air dan tenggelam.

Tidak kira sama ada banjir kilat atau banjir besar, kedua-duanya adalah sama b.ahaya.

Bagi kanak-kanak atau juga orang dewasa, musim banjir menjadi medan untuk mereka berenang atau bermandi-manda.

Adakah anda pasti apa yang terdapat pada dasar air ketika banjir

Perlu diingat, air banjir membawa semua benda-benda yang berada di sepanjang laluannya ke bahagian hilir.

Berkemungkinan terdapat bahan-bahan t.ajam dan berba.haya yang anda tidak boleh lihat. Antara 0bjek yang berpotensi kepada anda ialah pecahan serpihan kaca, kawatt berdurl, ranting atau dahan pokok.

OrangĀ ramai yang tinggal di kawasan yang dila.nda banjir diingatkan supaya tidak bermain air banjir bagi meng.elak daripada sebarang kejadlan yang tidak diingini berlaku.

Seperti video yang tular di media sosial sejak beberapa hari ini, dilihat sekumpulan anak muda menunjukkan kehebatan mereka terjun ke dalam sungai jadi bahan bualan netizen.

Ok Line Clear

Reaksi Orang Ramai

Dulu masa zaman sekolah, bolehlah buat kerja gini, ni kira kecik lagi sungai tu, aku main dulu sg kelantanā€¦ Tapi cuba buat sekarang, mau bomba tolng cari.

Zaman bdk2 dulu mmg xkenal b.ahaya.. Lagi dasat pun pnah buat.. Tapi bila dh dewasa fikir balik,adoiii nasib umur panjang lagi.

Ya Allah beranl yang menjerumuskan diri kpd keblnasaan.Cubalah ubah sikap beranl tersebut untuk menguatkan Islam .Menguatkan Negara.Menguatkan keluarga dan Menguatkan masyarakat dan ek0nomi.

SUMBER/KREDIT: ArticleByOM via Zlatanjad

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*