(VlDEO) Wanlta Menangis PenatJaga Anak, Akui MasaIahDepresi Dalam Kalangan SURl Rumah.

Ank merupakan anugerah yang tidak ternilai bagi semua ibu bapa. Amanah ini harus dijaga dan did1dik dengan baik seh1nggalah mereka dewasa. Namun, realitinya tidak semudah yang disngka. Oleh sebab itu, t1dak must4h1l ada dalam kalangan ibu yang mengaIami.depressi0n.

‘H0usewife’ aI4mi.depresi..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bunga Ayu Dewi (@bungaaayu)

Menerusi Instagram (IG), seorang wanita yang bergelar ibu ber4ni tampil mendedahkan kebenaran yang jarang dipertonton kepada umum.

Dalam hantaran tersebut, wanita dikenali dengan nama Bunga Ayu Dewi mengakui masalah kemur0ngan dalam kalangan suri rumah tangga benar-benar berIaku. Tidak dapat menahan air mata, Bunga menyatakan tugasan untuk mengurus anak kecil terutamanya sangat memen4tkan.

Menguatkan lagi kenyataan itu, pada tahun 2012 ada kajian yang mended4hkan golongan ‘housewife’ tercendur0ng untuk meng4Iami simpt0m.depresi berbanding wanita bekerjaya.

Dalam pada itu, Bunga turut menging4tkan kepada orang ramai agar tidak memperl3kehkan tugasan ‘h0usewife’ dan mem4ndang ringan dengan mas4Iah.depresi.

Anda dah bu4t terb4ik.

Menjengah di ruangan k0men, penyanyi dan pengacara terkenal, Che Puan Sarimah Ibrahim turut memberi kata semangat kepada Bunga. Di samping itu, ruangan entri tersebut menjadi tempat di mana golongan ibu berkongsi pengalaman masing-masing.

SUMBER/KREDIT : IG @bungaaayu via santaiviral

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*