Sudah dua tahun berlalu, bapa kecewq pembnuh Adib belum dibawa ke muka pengadilan

Semalam, genap dua tahun trqgedi rusvhan berhubung pemindahan tapak kuil Sri Maha Mariamman sehingga menyebabkan kemqtian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd. Kassim.

Meskipun begitu, penjenqyah yang terbabit dalam kejadian tersebut masih belum dibawa ke muka pengadilan sekali gus mengundqng kesedihan bagi keluarga Allahyqrham.

Menurut laporan Kosmo! Online, bapa Allahyqrham iaitu Mohd. Kassim Abdul Hamid masih men4ruh harapan tinggi agar kemqtian anaknya akan mendapat pembelqqn satu hari nanti.

ā€œKerinduan dan kesedihan kami masih mendalam terhadap arwqh. Bila rindu, hanya doa supaya kes ini segera menemui peĀ­ngakh1ran dan penjenqyah dibawa ke muka pengadilan.

ā€œWalaupun sudah dua tahun berlalu kami masih mengharap dan akan terus mengharap,ā€Ā kata bapa berusia 64 tahun itu.

Selain itu, beliau turut kecewq apabila tidak menerima sebarang maklum balqs daripada pihak terbabit berikutan keputusan inkues kess arwqh anaknya sebelum ini.

ā€œSekarang kami masih meĀ­nunggu apa tindakan pihak polis walaupun Mqhkamah Koroner putuskan kemati1an Muhammad Adib akibat perbuatan jenqyah oleh dua atau lebih individu tidak dikenali.

ā€œBukan itu sahaja mahkamah juga merumuskan kegqgqlan polis dan FRU (Pasukan Simpanan Persekutuan) mengawal rusvhan juga menjadi faktor kepada kemat1annya.

ā€œPeguam kami sudah minta polis segerakan siasqtan tetapi sehingga sekarang kami masih menunggu,ā€Ā ujar pesawah dari Kampung Tebengau, Kuala Kedah itu.

Bagaimanapun, Mohd. Kassim tidak pvtus harapan dan terus berdoa agar kemqtian Adib terbela selain menziarahi kuburr setiap kali merindui Allahyarham.

Terdahulu, Allahyarham meninggql dunia pada 17 Disember 2018 di Institut Jqntung Negara (IJN) selepas 21 hari bertqrung nyqwa.

KREDIT: PENMERAH

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*