Nlat Nak Kenakan Pr0moter Sebab Asyik Ikut Nak Pilih Barang Sekali Dia BaIass BaIik Buat Ntizen Terhibur

Seronok betul, jika dapat beli barang apa yang kita inginkan selama ini, tambah-tambah lagi guna duit hasil titik peluh sendiri.

Tapi perkara jadi tak seronok, bila baru je nak pegang, secara tiba-tiba pr0moter yang layan kita itu pandang slnis seperti nak bagitahu yang kita tak mampu nak beli barang tu.

Kita sering rasa tidak selesa apabila orang memandang atau mengekori kita dengan pandangan yang seolah-olah sedang menilai diri kita.

Perkara ini sering terjadi apabila kita memasuki butik yang menjual barangan mewah, membuat ramai di antara kita rasa gementar atau tidak yakin.

Seperti video yang dikongsikan di laman facebook Hot FM, cuma apa yang terjadi berlaku sebaliknya di pengakhiran rakaman buatkan ramai terhibur.

Video itu telah meraih lebih 1.7K kongsian telah dibuat, apa yang di lihat rata-rata netizen juga turut ceritakan pengalaman mereka sebelum ini.

Reaksi Orang Ramai

Ha betul rlmas kalau dok ikut2.. Pas tu perhati jenis kita.. Mcm kita ni pencurl jenis..pegang skit terus betul kan balik.. Ad0i.. Pas tu siap buat muka selalu kat mall.. Tp x semua la pekerja mcm tu. Segelintir shj.

Hahaha,pnh rsa cmni..gelagatt customer mcm2 ragam,bila kte tnya dia buat dek jeaa..bila tiba giliran dia tnya kte,haa mendpt laa,bru ko taw pe aq rsa.

Saya sebagai pr0moter kadang mcm gini juga. Sbb taknak dia pilih brand lain maafkan saya cust, saya kejar sales.

Serve cust0mer eh ? Mcm mna pulak kalau dia foll0w je xde serve2 pun dan tengok org macam xde duit ? Angkat kaki kedai lain penyudahnya.

Aku paling mnyampah kalau dia ikut sambil cakap banyak.. Biarlah aku sendiri yg tanya baru lea dia jawab kn.

Adoiii..Sebagai pekerja retail,Memang itu kerja kami. Serve cust0mer. Kalau tidak serve nanti kami yang di panggil dengan bps. Kami pun faham jugak rasa tidak selesa kalau ada orang ikut ikut di belakang. Tapi apa boleh buat rang, memang kerja kami sudah.

Tapi rlmas perut bila pekerja kedai suka ikut sampai nak fikir nak beli camna nak warna apa bentuk apa pun dah tak tahu asyik duk ikut sampai malass dah nak pergi dah , rlmas.

SUMBER/KREDIT: ONLINE MALAYA

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*