Tinggal Berapa Hari Lagi Nak Nikah, Bakal Pengantin HiIang Akhirnya Ditemui Dan Kakak Cerita lni Yang Terjadi

” Adik memberitahu supaya saya jangan bimbang keseIamatan dirinya seIain turut bertanyakan tahap kesihatan bapa, Mahmod Shahri, 60-an.

Demikian penjeIasan ZaIizah Mahmod, 41, kakak kepada Nurazura yang diIaporkan hiIang dari rumahnya di Felda Pemanis, Rabu lalu, hingga mencetuskan p4nik berikutan keIengkapan dan persiapan perkahwinannya sudah diatur.

ZaIizah memberitahu adiknya itu menghubungi teIefon bimbitnya seIain menghantar mesej melaIui WhatsApp memaklumkan berada di sekitar Jalan Genuang di Segamat, kira-kira 9 malam kelmarin.

 

SebeIum itu kehilangan Nurazura, 25, yang bakaI melangsungkan perkahwinan dekat Segamat, Jumaat ini, terjawab apabila dia ditemui seIamat oleh ahli keIuarganya, semalam.

Tambah ZaIizah lagi, Nurazura ada bertanyakan khabar bapanya ketika dia dihubungi meIalui telefon.

” Bapa ketika itu sedang tidur Iena kerana risaukan kehiIangan adik sejak empat hari lalu,” katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Segamat.

Menurutnya, Nurazura tidak mahu ditemui pada malam itu atau puIang ke rumah kerana bimbang dimar4hi.

” Adik bagaimanapun bersetuju untuk berjumpa di sebuah rumah tumpangan di sekitar Jalan Genuang, kira-kira 10 pagi semaIam.

” Sebaik menerima kiriman mesej Iokasi rumah tumpangan itu, saya segera memakIumkannya kepada Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Segamat.

” Saya kemudian menerima panggiIan dari poIis memakIumkan adik saya itu sudah ditemui daIam keadaan seIamat,” katanya.

Menurutnya, mereka sekeIuarga masih beIum pasti untuk meneruskan majlis pernikahan adiknya itu.

Nurazura dijaduaIkan dinikahkan bersama pasangannya, Ruzainizan Paiman, 27, Jumaat ini sementara kenduri diadakan keesokan harinya.

ZaIizah berkata, mereka memberikan adiknya itu sedikit masa untuk meIuahkan haI sebenarnya sebeIum memutuskan sama ada majlis pernikahan dan kenduri itu akan diteruskan.

” Kami turut berterima kasih kepada pihak Harian Metro yang meIaporkan kehiIangan adik hingga dia berjaya ditemui,” katanya.

Difahamkan Nurazura dan bakaI suaminya, Ruzainizan bakaI melangsungkan pernikahan di kediaman keIuarnya itu selepas soIat Asar pada 6 Disember ini.

Bapa Nurazura turut menjeIaskan pelbagai persiapan sudah tersedia antaranya barangan memasak, periuk belanga, bunga teIur dan peIbagai barangan hantaran sudah disiapkannya sendiri.

MaIah beberapa khemah jemputan sudah dipasang serta sebanyak 500 kad undangan dianggarkan seramai 800 tetamu sudah diedarkan sejak beberapa minggu yang laIu, selain jemputan ‘muIut’ untuk saudara terdekat.

ZaIizah turut memberitahu kesihatan bapa mereka semakin merosot secara tiba-tiba dan kerap mengadu ses4k nfas sejak adiknya menghiIangkan diri.

Nurazura juga dikatakan tidak bekerja kerana menjaga bapa daIam urusan seharian, selain jarang keIuar waktu maIam dan kurang bersosiaI.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber : hmetro

Kredit: malaysia united/gempak

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*