Bapa Dvrjana! Didkwa lagi 9 Pertudvhhan Mro goI Anak Sepanjang PKP

AMPANG – Seorang bapa yang didkwa semalam atas 41 pertudvhhan, sekali lagi dihadapkan ke Mhkamah Sesyen di sini hari ini atas sembilan lagi pertudvhhan melakukan se ks di lvar tabiii dan amang se ksvaI terhadap anak perempvannya berumur 15 tahun sejak September tahun lalu hingga Oktober 2020.

Bagaimanapun tertudvhh yang berusia 42 tahun itu mengaku tidak bersalah selepas kesemua pertudvhhan dibacakan terhadapnya di hdapan Hakim Norhazani Hamzah.

Dalam prosiding itu, tertudvhh didkwa enam pertudvhhan melakukan se ks lvar tabiii, terhadap mngsa yang juga anak tvnggal daripada pekhwinan pertamanya di bilik sebuah rumah di Bukit Antarabangsa di sini antara pukul 8 pagi hingga 3 petang, antara 19 hingga 29 Oktober lalu.

Bagi enam kesalahan itu, pendkwaan mengikut Seksyen 377C Kanvn Kesksaan dibaca bersama Seksyen 16(1) Akta KesaIahhan-KesaIahhan Se ksvaI Terhadap Kanak-Kanak 2017, yang memperuntukkan hvkuman pnjara minimvm lima tahun dan tidak lebih 20 tahun dan juga dikenakan sebattan, jika sabit kesaIahhan.

Sementara bagi tiga lagi pertudvhhan, tertudvhh didkwa melakukan amang se ksvaI fizikal terhadap mngsa sama pada hujung September 2019 hingga awal Mac tahun ini antara pukul 3 pagi hingga 8.30 pagi, di lokasi yang sama.

Berikutan itu, pertudvhhan dikemukakan mengikut Seksyen 14 (a) Akta KesaIahhan-kesaIahhan Se ksval Terhadap Kanak-Kanak dan dibaca bersama Seksyen 16(1) akta sama, yang memperuntukkan pnjara maksimvm 20 tahun dan boleh dikenakan sebattan, jika sabit kesaIahhan.

Dengan kesemua sembilan pertudvhhan itu, menjadikan tertudvhh mempunyai 50 pertudvhhan mro g0I, melakukan se ks di luar tabii dan amang se ksvaI yang mana 41 pertudvhhan telah ditudvhh semalam di mhkamah sama.

sumber – K! ONLINE

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*