Baru Merasa Jadi Ayah, Perajurit KRI Nanggala 402 ‘TnggaIkan’ lsteri Dan Anak Bru Berusia 16 Hari

Traged1 kapal selam KRI-Naggala 402 milik Tentera Laut lndonesia yang disahkan k4ram kelmarin sememangnya memberi kesan kepada semua pihak terutamanya ahli keluarga 53 kru yang dinyatakan terk0rban dalam ins1den itu.

Ada diantara mereka masih lagi mempunyai anak kecil yang perlu din4fkahi dan diberi kasih sayang. Ada juga diantara mereka merupakan seorang anak yang sedang berbakti demi ibu bapa di kampung.

Anak baru berusia 2 minggu

Hal ini samalah seperti perk0ngsian lvahan daripada seorang pengguna Twitter yang memohon agar orang ramai mend0akan saudaranya yang baru sahaja melah1rkan anak sulung namun terp4ksa menerima hakikat suaminya telah ‘pergi’ dalam trag3di itu.

Belajar untuk ikhlas

Menerusi Instagram isteri kepada Sertu Eko M Rusdiyansyah, beberapa gambar bayi mereka yang baru berusia 2 minggu turut mengvndang seb4k apabila isterinya sempat memuat naik ke IG story berharap agar suaminya segera pulang.

Selepas diberitakan bahawa semua kru kapal disahkan terk0rban, wanita bernama Gresilia itu mengakui belum dapat menerima sepenuhnya hal tersebut namun cuba untuk belajar redha dengan ketentuan daripada Allah S.W.T.

Khabar dvka mengenai tenggel4mnya kapal sel4m KRI Nanggala 402 itu telah dimaklumkan oleh pihak Tentera Laut Indonesia selepas pasukan pencari berjaya mengesan keberadaan kapal tersebut yang berada pada kedalaman 838KM di perairan Bali.

Lebih menyed1hkan, kapal sel4m yang hiIang sejak Rabu minggu lalu telah dinyatakan terpec4h kepada tiga bahagian dan kesemua kru dipercayai terk0rban dalam trag3di itu.

P0sting asal dari isteri mngsa

pikiran sekarang :

“papa lagi apa ya di dalam laut sana”

“di laut sedalam itu tampilannya gimanasi”

“kapan ya papa pulang”

“kapan ya kapalnya ditemuin”

“kapan ya ada berita baik tentang kri nanggala”

“papa tau ga si kalo banyak yang nungguin papa pulang ke rumah”

Reaksi dari warga maya

Tetap kuat ya bu…

Ya Allah sed1hnya..

Sumber/Kredit : Akupapankekunci, Twitter

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*