Beg Tangan Mewah Rosak, R0smah Minta Bayar Ganti Rugi atau Ganti Yang Baru

MALAYSIA: Kes penyelewengan duit atau wang negara melibatkan bekas perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hampir ke penghujungnya selepas banyak pertuduhan yang dibuat sebelum ini tidak dapat dibuktikan oleh pihak pendakwaan.

Salah satu bukti yang dikatakan sebagai rahsia bagi membongkarkan dalam skandal 1MDB adalah kolek beg tangan mewah isteri bekas perdana menteri, Datin Seri R0smah Mansor yang dirampas semasa serbuan di rumah mereka.

Terkini, menurut sumber SH, beg tangan berjenama yang bernilai jutaan ringgit telah rosak secara cuai oleh pihak polis semasa mengendalikan barang-barang tersebut.

Jadi disebabkan perkara tersebut pihak yang mewakili Najib dan R0smah iaitu ketua peguam bela Shafee Abdullah, kerosakan pada beg tangan mewah itu disedari semasa pemeriksaan barang yang dilakukan di Bank Negara.

Selepas pemeriksaan dibuat oleh bekas perdana Menteri, R0smah dan anak perempuan mereka Nooryana Najwa, beg berharga jutaan ringgit rosak disebabkan ia ditanda secara terus, ia menunjukkan bahawa pihak berkuasa cuai dalam menjalankan tugas terhadap barangan tersebut.

“Sudahlah pada ketika itu, mereka (Najib dan R0smah) tidak diberi peluang untuk berada di lokasi ketika kesemua barangan diambil, proses penyitaan dilakukan secara tidak teratur.

Pada prosiding permohonan melucut hak harta di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Muhammad Jamil, ketua pembelaan mengatakan bahawa pihak polis telah menyebabkan kerugian berjuta-juta ringgit disebabkan oleh kecuaian mereka mengendalikan beg tangan tersebut.

‚ÄúJadi sekarang pihak kerajaan wajib bertanggungjawab bagi membayar semula kerosakan atau pihak kerajaan menganti balik beg tangan jenama mewa tersebut‚ÄĚ ‚Äď katanya seperti yang telah dilaporkan kepada SCMP

Pihak pembelaan juga menambah menafikan pihak yang mengatakn bahawa barang tersebut dirampas telah rosak kerana ia telah disimpan dengan selamat di peti besi yang berada di Bank Negara dan hanya boleh diakses oleh pegawai yang diberikan amanah dan kuasa untuk menjaga barang tersebut.

rentas kini

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

1 Trackback / Pingback

  1. Beg Mewah Jutaan Ringgit Rosak, Rosmah Berang Minta Kerajaan Malaysia Ganti Rugi - Kartel Dakwah

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*