Kena Ke cam Tak Mahu Jumpa Mak Ayah Yang Berpanas Mahu Hantar Laptop, Gadls Jelaskan Hal Sebenar…

โ€Harap tiada lagi spe.kulasi timbul yang boleh menjatvhkan marvah saya dan keluarga. Semoga kita semua dapat mengambil iktibar melalui perkara yang sudah berlaku,โ€ kata Siti Syahirah, penuntut sebuah kolej di Selangor.

Siti Syahirah memberi reaksi itu menerusi satu kenyataan yang diberikan kepada Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) kolej universiti berkenaan hari ini bagi menjelaskan tudohan negatlf dilemparkan terhadap dirinya.

Kenyataan itu susulan hantaran seorang individu, Zunnur Aiman Nurikhan di Facebook (FB) mengenai kisah sedih suaml lsteri yang ditemuinya di kawasan Hentian Rehat dan Rawat (R&R) Ayer Keroh, Melaka kelmarin.

Menerusi hantaran berkenaan, Zunnur berkongsi perbualannya dengan pasangan terbabit yang meluahkan kekcewaan mereka dengan sikap anknya kerana didkwa enggan bertemu mereka.

Lebih menyedihkan, suaml lsteri yang dipercayai menunggang motosikal dari Batu Pahat, Johor itu diminta meninggalkan komputer riba dibawa untuk anak mereka di pondok pengawal sebelum pulang dengan hampa.

Kisah itu mendapat perhatian warganet yang rata-ratanya marah dengan sikap anak pasangan berkenaan selain menudohnya tidak mengenang jasa serta pengorbanan ibu bapa.

Menceritakan perkara sebenar, Siti Syahirah yang juga ank suaml lsteri terbabit berkata, isu berkenaan sudah selesai dan berlaku disebabkan salah faham membabitkan dirinya, keluarga dan individu yang menyebarkan kisah berkenaan.

โ€Untuk pengetahuan, kenalan yang bernama โ€˜Suโ€™ (bukan nama sebenar) tidak terbabit dalam isu itu dan diminta untuk berhenti membuat spe.kulasi sendiri atau meny.erang pihak yang tidak berkenaan,โ€ katany

Menerusi kenyataan sama, Siti Syahirah turut meminta semua pihak untuk tidak menggnggu pihak yang terbabit dalam kisah yang tular itu.

โ€Diharap, kenyataan ini mendapat perhatian semua pihak dan menangkis kenyataan yang lain. Tidak perlulah dipanjangkan, cukup sekadar saya dan pihak tertentu saja yang mengetahui hal sebenar,โ€

Zunnur Aiman ketika dihubungi pula berkata, dia tidak berniat untuk panjangkan kisah pasangan terbabit tetapi dia tularkannya sebelum ini kerana mahu berkongsi kepada orang ramai.

โ€Bukan itu caranya melayan ibu bapa walaupun mereka pernah tersalah cara mendidik atau sebagainya,โ€ katanya.

Menurutnya, dia bertemu dengan suaml lsteri itu yang sedang berehat dalam keadaan basah kuyup di R&R Ayer Keroh kira-kira 7 malam.

โ€Sebelum itu, saya bersama sekumpulan penunggang motosikal sudah terserempak dengan pasangan itu sedang menunggang dari arah Nilai menghala ke selatan.

โ€Hasil perbualan ketika di R&R itu, kami dapat tahu mereka baru saja ke sebuah kolej universiti sebab nak hantar komputer riba kepada ank mereka.

โ€Mereka beritahu, mereka kemudiannya tidak dapat mencari anknya dan bila dapat menghubunginya melalui kawan, anknya hanya meminta untuk letak barang itu di pondok pengawal dengan alasan nanti ada orang akan ambilkan,โ€ kata Zunnur.

Perkongsian terbaru Zunnur di atas menjelaskan keadaan sebenar di mana pada waktu kejadian Syahirah terpaksa berkongsi telefon dengan orang lain kerana telefonnya rosak.

Sebelum itu Zunnur turut berkata, dia mempersoal tlndakan ank mereka yang tidak mahu turun sendiri untuk bertemu dengan lbu bapa sendiri.

Menurutnya, ketika dia menemui pasangan itu didapati motosikal pasangan itu rosak termasuk tayar pancit, tiada lampu belakang ditambah pula dalam keadaan hujan lebat.

โ€Si bapa pula dilihat mempunyai msalah keslhatan dengan terpaksa memakai kantvng usvs di luar.

โ€Mereka beritahu hanya berbekalkan RM100 sahaja untuk pergi balik dan kami yang ada ketika itu berasa kasihan lalu bersepakat untuk iring pasangan itu sampai ke rumah mereka,โ€ katanya.

SUMBER/KREDITย : Rot Escape

PERHATIAN:ย Pihakย Kualalumpur Viralย ย tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihakย Kualalumpur Viralย juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*