Bila Kali Terakhir Anda Makan Ayam KFC. Kenapa Harga Ayam KFC Terlalu Mahal. Ini Penjelasan Untuk Semua Peminat KFC

Restoran makanan segera, KFC memaklumkan telah melakukan sedikit penyelarasan pada harga jualannya dengan memasukkan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) sebanyak 6 peratus, berkuatkuasa mulai Disember 2018.

“Kami ingin menjelaskan bermula Disember 2018, senarai harga kami akan memasukkan SST sebanyak enam peratus.

“Terdapat sedikit penyelarasan terhadap harga-harga produk kami,” kata Pengarah Urusan QSR Brands (M) Holdings Berhad, Mohamed Azahari Mohamed Kamil.

Mohamed Azahari diminta mengulas hantaran mengenai kenaikan harga produk KFC yang tular di media sosial.

“Suatu hantaran yang beredar di media sosial membandingkan harga (produk) Snack & Dinner Plate dengan harga kami dari beberapa tahun yang lalu.

“Sebagai tambahan, (menu) Super Jimat Box kami tidak pernah diletakkan harga pada RM12.50 sejak kami melancarkan produk ini pada 2015,” katanya dalam suatu kenyataan kepada Malaysiakini.

KFC perjelas isu harga makanan

KUALA LUMPUR 29 Dis. – Syarikat makanan segera Kentucky Fried Chicken (KFC) menjelaskan bahawa bermula Disember 2018, harga makanan yang disenaraikan adalah termasuk 6 peratus cukai jualan dan perkhidmatan (SST).

KFC dalam kenyataannya berkata, terdapat beberapa pelarasan kecil bagi harga produknya untuk memastikan syarikat berkenaan dapat terus menyediakan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan.

“Untuk tujuan ini, kami berharap para pelanggan memahami menu kami telah disediakan secara khusus untuk menawarkan nilai bagi memenuhi kehendak pelanggan yang berbeza,” kata kenyataan itu.

Mengulas berita yang tular di media sosial yang membandingkan harga Snack & Dinner Plate, katanya, pakej yang ditawarkan tersebut tidak pernah dijual pada harga RM12.50 sejak dilancarkan pada tahun 2015.

Sejak semalam, kecoh di laman-laman sosial Facebook mengenai kenaikan mendadak harga ayam KFC yang disifatkan pengguna terlalu tinggi.

Dikatakan harga set ayam Snack Plate yang sebelum ini berharga RM12.30 naik kepada RM15.30 manakala Dinner Plate dari RM15.60 kepada RM19.60. – UTUSAN ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*