“Aku Orang lslam, Mu Jawab Dengan Allah Nanti…” Warga Emas Kecewa Tldak Dibenarkan Solat Jumaat

Umum sedia maklum bahawa ketika ini banyak kekangan berkenaan perhimpunan ataupun aktiviti berkumpulan terpaksa dihadkan kerana bimbang penularan pandemlk yang masih berada di dalam lingkungan kita.

Walaupun aktiviti di masjld seperti Solat Jumaat sudah dibenarkan, namun tetap perlu melakukan penjarakkan sos.ial dan jumlah jemaah terpaksa dihadkan mengikut keluasan masjld.

Kecewa tak dapat solat

Dalam satu perkongsian yang tular di aplikasi Tik.Tok,  pengguna media sosial yang memakai nama akaun hambaallah1989 telah memuat naik vdeo seorang lelaki warga emas yang kecewa apabila tidak dibenarkan untuk solat Jumaat.

Dalam video berkenaan, dapat didengar dengan jelas warga emas tersebut meluahkan rasa ke.cewa apabila terpaksa balik dan tidak dapat menunaikan solat jumaat di masjld sambil memegang sejadah.

“Aku orang lslam, yang kau tak bagi sembahyang. Mu jawab dengan Allah.” Luahnya

Surau kecil tapi ada 4 apartment

Walaupun ada yang meninggalkan komen dengan mengkrltlk tindakan warga emas itu kerana tidak datang awal untuk mendapat peluang solat Jumaat, pengguna Tik.Tok yang memuat naik vdeo tersebut telah tampil mempertahankan pakcik tersebut.

Sed.ih pula dengar dia cakap jawab dengan Allah

Sehubungan dengan itu, ramai yang meninggalkan k0men dengan memaklumi perasaan warga emas itu yang ga.gal untuk solat secara berjemaah.

Mereka juga akui sed.ih melihat situasi tersebut dan berharap agar ada peraturan untuk solat berjemaah bagi membolehkan semua pihak merasai nikmat beribadah semula.

Pak cik tu mesti dah rindu solat jemaah

Tapi kenapa mall, wayang dah boleh buka?

Budak2 yang cuma main2 tu baik bagi atuk ni tempat

Sumber/Kredit: hambaallah1989 via hiburan mynws

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*