(Video) ʙᴇʀᴀɴɪ Betul Abang DD Pergi Jumpa Majikan Yang ʀᴏᴛᴀɴ ʙᴏᴅʏɢᴜᴀʀᴅ. Ini Apa Dia Cakap

Bagi mereka yang a.ktif dalam media sosial terutama dalam YouTube, channel Dd Chronicle ini tidak perlu lagi diperkenalkan kerana rata-rata pengguna sudah mengenali siapa beliau.

Didi Sulaiman, 40, atau lebih dikenali dengan Dd Chronicle ini sebenarnya sudah lama berkecimpung dalam dunia Youtuber, tetapi bermula 2015, beliau lakukan secara s.erius.

Pelbagai ᴄᴏɴᴛᴇɴᴛ telah disediakan oleh beliau di channel youtube miliknya, Dd Chronicle dan kemuncak nama beliau dikenali ketika beliau melakukan satu ᴠɪᴅᴇᴏ ᴘᴀʀᴏᴅɪ berkisahkan ‘ꜱɪᴀᴘᴀ ᴍᴜʜʏɪᴅɪɴ’ yang dilaungkan oleh seorang gadis yang menyertai satu perhimpunan sebagai ᴛᴀɴᴅᴀ ᴘʀᴏᴛᴇꜱ selepas k.erajaan berubah

Sejak itu, beliau seakan-akan memahami apa cita rasa masyarakat di Malaysia dan Dd Chronicle tidak toleh ke belakang lagi, beliau terus memperbanyakkan video berkisahkan p.arodi dalam channel YouTube miliknya bagi tatapan orang ramai.

Yang terbaru, beliau kongsikan satu rakaman video majikan yang m.arah pekerja sebab berbuka puasa. Setakat artikel ini dibuat sudah 1000 kongsian telah dibuat dan rata rata terhibur dengan video tersebut.

Lu ᴋᴀʏᴀ Sekarang Siapa Bagi ᴡᴀɴɢ

Reaksi Orang Ramai

Ringkas tapi padat dengan pengisian tersurat dan tersirat..k.alah drama tv yg bers.iri.

Maksud yang tersirat, ada dalam video ni. Tengok muka ko je DD,aku dah gelak dah sebab aura lawak ko tu menjadi.P.arodi yg bermakna..terbaik.

Harap ada sambungan cerita ni tergantung sepi la DD..adoii..selamat berpuasa semua.

Malik g.angster sudah tukar jadi pu Malik. Suara d.ragon mcm suara uncle kentang je.

Sumber/Kredit : ArtikelByOM

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*