Cara-cara Dai Syed ‘memancing’ ramai gqdis didedqhkan. Rupanya ini ‘modus operandi’ mcari mqngsa

Pendkwah selebriti yang ditqhan bagi membantu siasatan berhubung tujuh lqporan membabitkan kes ro goI dan cq bul didapati mengajak mqngsa keluar makan terlebih dahulu sebelum melakukan perbuatan terku.tuk itu.

Pengarah Jabatan Siasqtan Jenqyah Bukit Aman Datuk Huzir Mohamed berkata, hasil siasatan mendapati mqngsa akan berkenalan dengan sqspek menerusi mesej peribadi di Instagram sebelum mempelawa keluar makan.

“Dalam tempoh pengenalan itu, sqspek akan memperdayakan mqngsa berkenaan dengan menggunakan kapasiti sebagai seorang da’i sebelum mempelawa mereka ke rumah.

“Sqspek akan melakukan kegiatan terku.tuk seperti dilaporkan mqngsa ketika berada di rumahnya,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman semalam.

INSTAGRAM DAI SYED YANG DIKATAKAN MENJADI TEMPAT ‘MEMANCING’ GADIS

Huzir berkata, siasatan mendapati semua mang.sa dikenali itu adalah pengikut laman Instagram sus.pek.

“Sehingga kini tujuh laporan diterima membabitkan sqs.pek di sekitar Lembah Klang.

“Daripada tujuh laporan itu, dua membabitkan Seksyen 376 Kanun Kesek.saan, Seksyen 354 Kanun Kesek.saan iaitu cabul (3), Seksyen 377C KanunKesek.saan dan satu kes diklasifikasikan sebagai tiada tindakan lanjut susulan tiada unsur gangguansek.suql,” katanya.

Menurutnya, semua mqng.sa berusia lingkungan 22 hingga 26 tahun dan terdiri penuntut dan individu yang baru bekerja.

“Polis menyeru kepada mana-mana individu yang menjadi mangs.a gangguan sek.sual sus.pek tampil membuat laporan bagi membantu siasatan pihak polis,” katanya.

KREDIT ; HMETRO ONLINE via awattsyeikhhnetwork

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*