Lelaki Ini Kena Tqhan PoIis Sebab Keluar 1 Pagi. AIasan Yg Dia Bagi Buatkan PoIis di Sekatan JaIan Raya Jadi Sebak

Gambar diatas sekadar hiasan

Slogan ‘poIis dan masyarakat berpisah tiada’ selalu kali kita dengar menggambarkan hubungan erat antara poIis dengan masyarakat setempat.

Seperti perkongsian Facebook Ibu Pejabat poIis Daerah Kuala Pilah, berkongsi mesej ucapan terima kasih daripada seorang lelaki yang dikenali sebagai Zul atas sikap keprihatinan dua anggota poIis yang membantunya.

Terima kasih membantu

Foto: Ibu Pejabat poIis Daerah Kuala Pilah

Menerusi mesej yang diterima oleh pihak Ibu Pejabat Daerah (IPD) Kuala Pilah, lelaki tersebut menceritakan kejadian yang berlaku kepada dirinya.

Kejadian tersebut berlaku pada pukul satu pagi, dan dia ketika itu telah ditahan oleh anggota poIis ketika ingin membeli susu anaknya di sebuah kedai. Jelasnya, isterinya hanya mempunyai susu badan yang sikit ditambah pula dengan anaknya yang kerap menangis.

Lelaki tersebut turut menceritakan dia ‘terlupa’ Negeri Sembilan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan semua kedai hanya beroperasi hanya sampai pukul 10 malam.

Pada akhir mesej tersebut, dia sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada dua pegawai poIis yang dikenali sebagai Tuan Dini dan Tuan Fikri yang memberinya sekotak susu buat anaknya.

Dibawa ke balai

Foto: Ibu Pejabat poIis Daerah Kuala Pilah

Setelah mendengar dan memahami situasi lelaki tersebut, anggota MPV NS 96 telah mempelawa lelaki tersebut ke taman perumahan IPD Kuala Pilah untuk diberikan susu formula bayi kepadanya secara percuma. Dengan itu, lelaki tersebut mengucapkan ribuan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada poIis Kuala Pilah diatas dedikasi dan keperihatinan polis kepada masyarakat. Di kesempatan ini, warga IPD Kuala Pilah mengucapkan jutaan tahniah kepada Encik Zul Hilmy kerana pertama kali menimang cahaya mata diatas kelahiran anak sulongnya. Semoga peristiwa ini menjadi kenangan terindah buat encik sekeluarga.

Lelaki tersebut juga telah dibawa ke taman perumahan IPD Kuala Pilah untuk mendapatkan susu formula kepada anaknya secara percuma. Pada akhir posting tersebut, pihak IPD Kuala Pilah mengucapkan tahniah kepada lelaki tersebut atas kelahiran anak sulungnya.

Sumber: Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Pilah / Oh Bulan VIA Awatsyeikhnetwork

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*