Ada Lagi Gadls Dkwa Kena Kacau Wlaupun Dah Tunang, Cuma Kali Ni Cara Angg0ta Dapatkan N0mbor Telef0n Lain Macam Sangat

Pada 12 Februari, seorang gadls tampil beritahu pengalamannya yang mendkwa bahawa seorang pegawai PDRM telah menganlayanya secara se.ksuaI di Jalan Duta.

Pegawai itu tlah didkwa melihat bahawa gadls tersebut tidak memakai pakaian dalam dan bahkan mengatakan bahawa jika dia menunjukkan, dia tidak akan kena s.aman.

Sejak kejad.ian ini, banyak wanlta lain tlah tampil dengan pengalaman mereka terutama pegawai PDRM yang menghantar mesej kepada mereka walaupun wanlta wanlta ini tidak memberikan nombor mereka.

Seorang pengguna twitter, Dini Syazwani (dineywanie) menceritakan bagaimana seorang pegawai PDRM menghantar satu mesej di Whatsap beliau setelah didkwa mendapatkan nombor telefon beliau hanya dari plat nombor motosikalnya.

Antara Perbualan Berikut

PegawaiĀ : Assalamualaikum Nur Dini Syazwani. Hai, maaf tau. Saya Azam, polis yang tegur awak tadi masa awak hantar motor dekat bengkel tadi. Kalau awak tak selesa maaf tau.

Dini: Waalaikumusalam, ya, ini saya. Boleh saya tahu bagaimana anda mendapat nombor saya?.

PegawaiĀ : Poliskan, awak sebelum minta maaf tau kalau buat awak marah atau tak selesa. Kalau awak rasa digan.ggu awak abalkan je chat ni, niat nak kawan je.

Dini: Tunang saya akan m.arah.

PegawaiĀ : Oh ye ke, baik baik sorry tau, Ye s.orry tau. Tapi nak kawan tak s.alahkan.

Walaupun Dini mengatakan bahawa dia sudah bertunang dan pegawai polis itu sudah meminta maaf, dia masih mengirim mesej kepadanya lagi selepas lima hari mengatakan ā€œHaiā€.

Bercakap dengan World of Buzz, Dini memberitahu bahawa dia telah berhenti membalas mesej pegawai itu sejak teks terakhirnya.

Dia seterusnya memberitahu bahawa apa yang terjadi membuatnya rasa tidak selesa kerana mereka mempunyai semua maklumat termasuk alamatnya tetapi dia merasa tidak mampu buat apa apa kerana dia seorang pegawai polis.

Dini percaya bahawa untuk menangani m.asalah seperti ini, pihak berk.uasa harus memperketat u.ndang-u.ndang tetapi pada masa yang sama, dia juga berpendapat bahawa walaupun u.ndang-u.ndang yang lebih ketat dibuat, m.asalah seperti ini akan berulang lagi.

ā€œBeberapa hari yang lalu, ada seorang polis yang tahu di mana saya tinggal. Saya terkejut dengan jumlah mak.lumat yang mereka tahu. Saya cukup yakin, saya bukan satu-satunya gadis yang terkena dengan perkara ini. ā€œ

PDRM bagaimanpun telah mengambil tindakan terhadap lsu gadis yang digang.gu secara se.ksual di sekatan jalan raya serta meyakinkan orang ramai bahawa lsu tersebut sedang dis.iasat.

Semua anggota polis yang terlibat dalam s.iasatan kejad.ian gang.guan sek.sual melibatkan petugas Sekatan Jalan Raya (SJR) dikeluarkan daripada menjalanakan tugas SJR sehingga s.iasatan selesai.

Pengarah Jabatan Integ.riti dan Pematuhan S.tandard Polis Diraja Malaysia (JIPS), Datuk Zamri Yahya berkata, tindakan t.egas dari sudut j.enayah dan tatat.ertib juga akan diambil terhadap semua yang terl.ibat sekiranya didapati bers.alah.

SUMBER/KREDIT: WOB/ Online Malaya

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*