Ambil Untung Jual Balik ‘Mask’ Yang Dah Dipakai, Kegiatan Kotor Peniaga Chi na Ini Berjaya Dirakamkan

Penularan wabak C0r0-nav1rus kini semakin menjadi-jadi. Orang ramai kini dinasihatkan untuk mula mengambil langkah berjaga-jaga dan sentiasa memantau perubahan kesihatan yang berlaku pada diri.

Sudah pastinya, penutup mulut ataupun mask antara perkara yang menjadi keutamaan semua ketika ini. Penutup mulut sangat penting kerana dapat mengawal dan mengurangkan virus daripada merebak secara terus daripada diri seseorang.

Jual balik mask yang dah dipakai!

Satu video yang merakamkan kegiatan kotor peniaga di China, yang meraih keuntungan daripada masalah kritikal yang melanda negara itu. Video tersebut memaparkan sekumpulan peniaga dikatakan mengutip kembali mask yang telah diguna pakai.

Mask yang dikutip dan dikumpul itu dikatakan akan dijual semula kepada orang ramai. Perlakukan jiik ini sudah pastinya akan mendatangkan bahaya kepada pemakai yang membeli mask terbuang itu.

Mask tidak boleh dikitar semula!!”

Video tersebut telah dirakamkan dan disebarkan oleh gadis yang berada di tempat kejadian. Jelas sekali perbuatan perniaga tersebut adalah salah, dia mencuba untuk menghalang peniaga itu daripada terus melakukan kerja kotor tersebut.

Terus sorok bawak masuk dalam!

Setelah gadis tersebut mengugut melaporkan kegiatan tersebut kepada pihak berkuasa, peniaga itu dilihat mengambil sekotak penutup mulut dan menyorokkannya di dalam sebuah kedai.

It didn’t happen in Wu han! It happened in Ma’anshan, Anhui province. i’m the local there

Peniaga berada bawah tahanan polis!

Diharapkan agar tiada lagi manusia atau peniaga yang akan melakukan perkara kotor ini demi keuntungan, tanpa memikirkan kesan dan akibat yang akan ditanggung oleh orang lain.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: Twitter.

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*