Ayah Svrya Tampil Dedah Sesuatu Mengenai Duit Yang Telah Diambil Oleh Svspek Dan Ke Mana Duit Itu Pergi Sebenarnya

KUALA TERENGGANU – Remaja perempuan berusia 19 tahun yang merupakan svspek kess pemb nuhan Siti Nur Surya Ismail dipercayai menggunakan wang milik mngsa yang diambilnya untuk membayar hvtang.

Ayah Siti Nur Surya, Ismail Muda, 58, berkata, beliau dimaklumkan perkara itu ketika dipanggil polis untuk melakukan pengcaman pada semalam.

“Saya dimaklumkan individu yang menerima duit tersebut telah memulangkannya kepada polis setelah berita kematlan anak saya (Siti Nur Surya) dan penhanan svspek tersebar,r” katanya dalam keadaan sebakk ketika di rumah keluarganya di Kampung Beladau Kepong di sini hari ini.

Dalam pada itu, Ismail menaflkan dkwaan yang tersebar luas di media sosial k0nonnya gelang emas milik Siti Nur Surya juga dicvri svspek dalam kejadlan pada Ahad lalu itu.

Menurut beliau, arwahh anak kelima dari tujuhnya tidak memakai barangan kemas sewaktu kejadlan.

“Arwahh anak saya (Siti Nur Surya) tidak gemar pakai barangan kemas. Saya minta warganet tidak menyebarr perkara tidak sahlh di media sosial.

“Saya terkllan macam-macam perkara tidak sahlh disebarkan sehingga mengganggu em0si ahli keluarga saya terutama anak bongsu (Nur Liyana Syuhada, 15) yang masih kemvrungan sehingga hari ini,” katanya.

Walaupun pemerglan Allahyarham sudah lima hari berlalu, namun keluarga mngsa masih tidak mampu menceritakan hal sebenar kepada ibunya, Zaini Muda, 54.

Ismail Muda, 58, berkata, beliau memang tidak sanggup lagi hendak menceritakan kejadlan sebenar menlmpa anaknya kepada isteri setiap kali ditanya ke mana Allahyrham.

“Memang isteri melihat jenzah arwahh buat kali terakhir sebelum dikebvmikan tetapi disebabkan faktor keslhatannya, dia cepat lvpa dan selalu bertanya di mana kakak (arwahh).

“Jadi, setiap kali ditanya, saya akan beritahu kakak sudah menlnggal di h0dspital sebab demm pans.

“Saya tidak sanggup cerita hal sebenar kerana keadaan keslhatannya yang tidak menglzinkan,” katanya ketika ditemui di kediaman keluarganya di Kampung Beladau Kepong di Hulu Terengganu, Khamis.

Beliau berkata, sehingga hari ini, isterinya sering kelihatan tercari-cari Allahrham yang sentiasa berada di sampingnya sebelum ini.

Kredit :KosmoOnline via Online Malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*