Dato Ini Membela Sajat Tapi Dikecam Teruk Di Media Sosial. Ini Perkongsian Dato Itu

Sajjat seorang anak melayu yang berjaya dengan usahanya sendiri.

kegigihan dan kejayaan nya patut dicontohi. Yang tak baik kita hindari.

Soal ketidakpastian jantina, nama nya, tak perlu lah terlalu dihebohkan dan aibkan dia.

Allah maha mengetahui.

Dia ada ibu bapa, ada maruah.

Ingat… kita juga ada keturunan. Takut nanti balasan Allah lebih dahsyat.

demikian perkongsian seorang yang bergelar dato di dalam facebook nya. yang telah menerima pelbagai kecaman setelah menyokong Sajjat yang telah kecoh baru baru ini di laman media sosial hanya kerana ketidakpastian jantina nya dan nama nya.

Nur Sajat menjelaskan bahawa namanya bukan Muhammad Sajjad Kamaruzzaman seperti yang disenaraikan dalam dokumen mahkamah di mana dia didakwa kerana tidak memberikan pulangan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Dia memberitahu mStar portal bahasa Melayu The Star yang melaporkan bahawa beliau sebagai “Muhammad Sajjad Kamaruzzaman” tidak betul.

“Tidak, tidak betul Nama saya bukan Muhammad Sajjad, nama penuh saya adalah Sajat Kamaruzzaman,” katanya.

“Nama saya dalam kad pengenalan saya adalah S-A-J-A-T Kamaruzaman. Tidak ada ‘Muhammad’,” katanya. Beliau berkata caj GST melibatkan syarikat kosmetiknya dan bukannya sebagai individu.

Dilaporkan pada Khamis (20 Dis) bahawa Nur Sajat didenda RM2,700 kerana gagal membayar hukuman penjara enam minggu oleh Mahkamah Sesyen untuk tiga pertuduhan mengikut Akta Cukai Barang dan Perkhidmatan.

Berikutan dengan viralnya Sajat yang dikutuk di media sosial , Seorang lelaki yang berpangkat Dato telah membela sajat dengan hujahnya namun dikecam teruk di media sosial kerana telah memutarbelitkan tentang Sajat dikecam . Menurut netizen, Sajat bukan diaibkan namun dia dikecam kerana perwatakannya yang ego dan sombong selain melakukan kemungkaran secara terang terangan.

Netizen menganggap bahawa Sajat tidak pernah diaibkan akan tetapi tindakan netizen yang sudah muak menasihati lelaki tersebut agar berubah kini telah bertukar kepada kecaman dan bukan untuk menjatuhkan usahawan tersebut . Tindakan Sajat akan mempengaruh generasi yang akan datang.

Netizen turut mengecam tindakan Dato tersebut kerana membela Sajat hanya kerana Sajat berjaya didunia namun Sajat tetap melanggar hukum tuhan yang ditetapkan didalam islam berkenaan dengan hukum mengubah perwatakannya kepada wanita.

Sumber dan kredit : alerttvmalaysia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*