SPRM Beritahu Ada Senarai Terkini, Dedahkan Berapa JumIah Artis Dan SeIebriti Lagi Yang Akan DipnggiI Kess Mcau Scamm

Kuala Lumpur: Seramai 10 artls dan selebrlti lagi dalam senarai terbaru akan dipanggill Survhanjaya Penc3gahan Rasvah Malaysia (SPRM) bagi membantu slasatan berkaitan aktiviti pengvbahan wang hram membabltkan kumpvlan cvci dvit hram dan perjuvdian dalam tallan.

Sumber berkata, semua artis terbabit akan diminta hadir ke Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya bagi memberi ketrangan.

“Mereka termasuk dua artis wanita dan lelaki yang juga pengacara dan pelakon terkenal.

“Ramai lagi akan dipanggil kerana mereka diperlukan untuk membantu slasatan penipvan Macav Scm dan jvdi dalam taIian,” katanya.

Menurutnya, semalam SPRM memanggil sembilan lagi individu termasuk dua lelaki yang juga Instafam0us selepas hampir dua minggu tempoh diberikan agensl itu untuk tampill memberikan keterangan secara sukarela.

“Semua mereka yang berulvsia antara 25 hingga 32 tahun itu dirakam percakapan pada 3 petang semalam. Mereka adalah rakan kepada isteri sspek vtama.

“Ada yang hadir di pejabat SPRM, ada yang diambil keterangan di luar,” katanya.

Terdahulu, Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Azam Baki meminta semua selebrili dan ahli perniagaan terbabit dengan aktiviti pengvbahan wang hram supaya tampill membantv slasatan.

Menurutnya, arahan itu bagi mengelakkan SPRM menahann mereka yang berkenaan dalam masa terdekat.

“Tidak kira selebriti atau siapapun dan mana-mana pihak yang pernah menerima (dana slndiket) daripada individu yang ditahhan SPRM, mereka diminta tampill sebelum kami panggil,” katanya.

Pada awal Oktober lalu, beberapa selebriti termasuk pelawak dan penyampai radio terkenal dipanggll agensi berkenaan bagi membantv slasatan kess pengvbahan wang harm.

Sumber : HMetro Via Online Malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*